• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

IFK-chef om Ragnar-skifte til FCK: Vi undersøgte situationen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Torsdag mødes IFK Göteborg og FC København i Europa League-kvalifikationen, og islandske Ragnar Sigurdsson har en fortid i IFK og en nutid i FCK.

Af Kenneth Jensen

Der venter en vigtig kamp for FC København torsdag, når Ståle Solbakkens mandskab møder IFK Göteborg i 2. runde af Europa League-kvalifikationen, for det er et europæisk gruppespil, de jagter i FCK.

Et sådan har FC København kvalificeret sig til i 13 af de sidste 14 sæsoner, men det bliver en svær udekamp mod IFK, der tilmed har fået tidligere FCK-træner Roland Nilsson i trænersædet og senest vandt - hvilket holdet ikke gjorde i de foregående 16 kampe i Allsvenskan.

Det er dog ikke kun Roland Nilsson, der møder sin tidligere arbejdsgiver - det gør Ragnar Sigurdsson fra FC København også. Hvis han spiller. Det er nemlig tvivlsomt, efter han har siddet ude i opstarten med en skade.

Læs også:Svar fra myndighederne: Vejle må fylde stadion lidt over en tredjedel

Da han i januar forlod Rusland og vendte tilbage til FCK, havde de i IFK også kikkerten rettet mod Ragnar Sigurdsson, fortæller Göteborg-klubbens sportschef, Pontus Farnerud.

- Vi har undersøgt det, som vi gør med andre spillere, der har været i "Blåvitt", og som vi har tænkt er interessante. Jeg vil ikke sige, hvor seriøst det har været, hverken med Ragnar eller andre. Det er mere, at vi har fået indikationer på, hvordan det ser ud i spillernes forskellige situationer, når vi har spurgt, siger Pontus Farnerud til Göteborgsposten.

Selv fortæller Ragnar Sigurdsson dog, at han aldrig har hørt noget. Og hvad var der så sket, hvis IFK også var interesseret i vintervinduet, hvor FCK hentede ham?

Læs også:Spansk klub har option på FCK-spiller: Alle er tilfredse, hvis de bruger den

- Godt spørgsmål. Det er helt forskellige klubber og situationer, men selvfølgelig ville jeg have tænkt på det, hvis det havde været sådan. Men der var aldrig nogen, der ringede, og så var der intet at tænke over, siger FCK-spilleren.

Ragnar Sigurdsson, 34 år, spillede i IFK Göteborg fra 2001 til 2014, hvor han blev solgt til FC København. Sigurdsson blev solgt for mange millioner til Krasnodar og har siden været i Fulham, Rubin Kazan og senest Rostov, inden han i januar kom retur til FCK.

Han fik forlænget aftalen denne sommer, så Sigurdsson er FCK-spiller frem til sommer.

Læs også:Overblik: FC Midtjylland er bare én sejr fra europæisk gruppespil

Læs også:Eksklusiv pris: Se AGF og FC København i Europa League med Dplay

Læs også:14 personer fængslet for slagsmål før københavnsk derby

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus