• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Svar fra myndighederne: Vejle må fylde stadion lidt over en tredjedel

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vejle Boldklub må lukke lidt over 4.000 tilskuere ind til klubbens kampe. Det betyder, at godt 37 procent af kapaciteten udnyttes.

Af Anders Dehn

På søndag vender Superliga-fodbold tilbage til Nørreskoven i Vejle, når det lokale hold får besøg af SønderjyskE. Omstændighederne er dog nogle helt andre, end da VB var i Superligaen senest, og det betyder blandt andet, at kun 4.146 tilskuere kan komme ind, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Forklaringen er selvfølgelig de gældende coronarestriktioner, der begrænser klubberne i at fylde stadionerne op. Normalt er der plads til 11.060 på Vejle Stadion, så den tilpassede kapacitet er lidt over en tredjedel: 37 procent.

Læs også:VB-angriber om omdiskuteret udtalelse: Skulle have brugt et andet ord

Ligesom alle andre steder bliver stadion inddelt i sektioner med plads til maksimalt 500 siddepladser. Sektionerne får desuden forskellige tidspunkter, hvor portene er åbne og lukkede.

- Vi har forsøgt at få så mange ind som muligt, samtidig med at vi sikrer, at vi overholder myndighedernes krav, siger Henrik Tønder, administrerende direktør i VB, til Vejle Amts Folkeblad.

Læs også:Vejle-træner før Superliga-comeback: Vi har fået gode spillere ind

Mens klubber i provinsen stadig må lukke forholdsvis mange tilskuere ind, er klubberne i Hovedstadsområdet hårdt ramt af tirsdagens nye restriktioner. Her besluttede regeringen, at der kun må være 500 personer i alt, inklusiv spillere, trænere og andre personer med tilknytning til kampafviklingen.

Det betyder blandt andet, at søndagens derby mellem FC København og Brøndby IF bliver afviklet næsten uden tilskuere. Også Brøndbys hjemmekamp mod AC Horsens næste uge rammes.

Læs også:Vejle forsøgte at hente tidligere AGF'er - nu skifter han til Cypern

Læs også:AGF erkender: Fansene stod for tæt, og spillerne begik en fejl

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 1. spillerunde

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus