• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Ikast-legende: Det virkede umuligt at udfordre Brøndby og FCK

Foto: Getty Images

Den nuværende tv-journalist og tidligere Superliga-spiller Dan Sørensen er imponeret over, hvad FC Midtjylland har kunne gøre i kampen mod klubberne fra København.

Af Oliver Okstrøm

Den tidligere Ikast-profil Dan Sørensen spillede i den midtjyske klub, inden den gik sammen med Herning Fremad og dannede FC Midtjylland i 1999. Dengang virkede det meget vanskeligt at se klubben blive til noget i nærheden af, hvad den er i dag.

Det fortæller han i et interview på FCM's hjemmeside, hvor særligt forholdene til københavnerklubberne virkede til at være for langt foran alle andre.

Læs også:Tæver stjernerne: Han er den bedste til målchancer i Superligaen

- I København råbte de jo altid ’Bonderøve’ efter os. På den her egn havde følelsen af, at man lige kunne være med og også stikke hovedet frem engang i mellem. Men at skulle duellere med Brøndby og FC København virkede umuligt dengang. Vi var glade for bare at være med i Superligaen, siger han og fortsætter:

- Der var nok ingen, som på det tidspunkt troede på, at der en engang skulle komme et dansk mesterskab til egnen, hvad end det var Herning, Ikast eller Viborg, lyder det fra Dan Sørensen.

Læs også:- Ronnie Schwartz passer rigtig godt til os

Endvidere peger han på, at det derfor er godt gået af klubben, at det er lykkes for dem at blive en klar faktor i toppen af dansk fodbold. Det betyder samtidig også noget for befolkningen, forklarer den nuværende TVMidtvest-vært.

- FC Midtjylland gør mennesker i vores region stolte og får folk til at tænke ’Prøv at høre her, vi kan sgu også godt herovre i Midt- og Vestjylland. Det er ikke kun de store i København, som kan vinde titler', fortæller Sørensen.

Foruden Ikast spillede Dan Sørensen også for AGF og Vejle i Superligaen, inden han stoppede karrieren tilbage i 2000.

Læs også:Julestatus på Superligaen: Her er årets bedste og dårligste hold

Læs også:FCM-træner havde følelse af afmagt: Ville ind på banen og tackle

Læs også:FCM melder stort ud: Ambitionen er at det skal være verdens bedste