• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Interesse for FCM-profil: Han har været fantastisk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjyllands sportschef giver en status på tre af klubbens mest transfervarme profiler.

Af Victor Risager

Det går sjældent stille for sig i FC Midtjylland, når transfervinduet er åbent, og også denne sommer har der været aktivitet på Heden. Frank Onyeka og Alexander Scholz er eksempelvis blevet solgt til udenlandske klubber, mens Juninho, Henrik Dalsgaard og Charles er kommet til. 

Mere transferaktivitet er sandsynligvis også på vej.

En af de profiler, der er et salgsemne, er kantspilleren Awer Mabil. Han har været mere eller mindre fast mand hos midtjyderne de seneste tre sæsoner og har blot et år tilbage af sin aftale, hvorfor et skifte virker oplagt. Det er imidlertid ikke skrevet i sten, at han skal væk.

- Det er lidt, som det har været hele tiden. Awer er der, hvor han i lang tid i Midtjylland har spillet fantastisk, og han spiller stadig nogle rigtig, rigtig gode kampe for os. Det gør jo, at man er interessant for andre, men vi er også glade for ham, og så må vi se, hvad der sker her til sidst i transfervinduet. Der er interesse, men det skal være det rigtige for ham og for os, siger Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland, til tipsbladet.dk.

Er der også snak om en kontraktforlængelse?

- Ja, det er altid "ongoing", men det vil jeg ikke kommentere mere på. 

For FC Midtjylland giver et salg bedst mening, hvis Awer Mabil skal væk, i og med at han blot har et år tilbage af sin kontrakt. Ifølge tipsbladet.dk’s oplysninger har klubber dog hidtil været mest interesserede i at leje den australske kantspiller.

Snarlig afklaring på stjerne
Flere andre spillere er imidlertid også på vej væk fra Superligaens aktuelle nummer to. Således har hverken midtbaneprofilen Jens-Lys Cajuste eller angriberen Sory Kaba været i truppen hidtil i denne sæson.

FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein teasede for nylig for, at et salg af netop 22-årige Jens-Lys Cajuste var på trapperne, og medier har skrevet om et beløb på over 100 millioner kroner.

En transfer er formentlig snart helt på plads. 

- Der er så varm interesse for Jens, at jeg har svært ved at se, at der ikke kommer til at ske noget i den snarlige fremtid med ham. Der er rigtig mange klubber, som er interessede, og der er også mange klubber, der er konkrete i deres interesse. Så er det jo sådan for os og for Jens, at vi skal finde den optimale løsning for alle parter, siger han.

Der har været snak om, at han kan følge Frank Onyeka til Brentford?

- Det kan jeg ikke kommentere på, men der er rigtig bred interesse fra flere af de helt store ligaer. Vi må se, hvor det ender henne.

Heller ikke Sory Kaba har altså spillet, og det har ifølge Ekstra Bladet blandt andet skyldes problemer i forholdet mellem klubben og spilleren.

- Status er uforandret. Der er interesse, men der ikke noget konkret på bordet lige nu og her, siger Svend Graversen om Sory Kabas transfersituation.

Så planen er at sælge ham inden den 31. august?

- Det er planen, ja.

Sory Kaba, 26 år, kom til FC Midtjylland for godt 22 millioner kroner for to år siden og har siden scoret 22 mål på 75 kampe. Jens-Lys Cajuste har været i klubben i tre år.