• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Isaksen kun nummer 6: FCM-boss forsvarer kollegaer

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Midtjylland-profilen Gustav Isaksen måtte nøjes med en sjetteplads i Tipsbladets kåring Forårets Profil. Thomas Thomasberg har god forståelse for sine kollegaers valg.

Af Oliver Okstrøm & Kenneth Jensen

Det blev FC Nordsjælland-profilen Ernest Nuamah, der løb med Tipsbladets traditionsrige kåring som Forårets Profil, og først helt nede på sjettepladsen fandt man Superliga-topscorer Gustav Isaksen, der i foråret har lavet imponerende 14 scoringer i dansk fodbolds bedste række.

Og det fik efter kåringen en del supportere til tasterne.

Useriøs er kåringen naturligvis ikke. Det er de 12 cheftrænere, der vælger Forårets Profil i Superligaen. En pris, der er blevet uddelt siden 1999, mens Efterårets Profil er blevet kåret siden 1994.

Men den 22-årige FC Midtjylland-profil måtte altså nøjes med en plads uden for top fem i kåringen Forårets Profil - de 11 øvrige Superliga-trænere valgte altså i høj grad at se bort fra Isaksens bedrifter, der bød på ni scoringer i 10 kampe i kvalifikationsspillet.

Og Thomas Thomasberg, FC Midtjylland-træner, kan godt følge logikken fra sine kollegaer. En logik, han selv har fulgt de senere år.

- Normalt skal en topscorer vel høre til blandt dem, der er i spil til at være forårets spiller. Han har scoret mange mål i foråret, og han har scoret mange mål i det her nedrykningsspil.

- Når jeg har afgivet stemmer, så har jeg meget få gange afgivet stemmer til dem i nedrykningsspillet. Så det er en naturlig tanke. Giver man stemmer til spillere i nedrykningsspillet, er det sjældent topkarakter, fordi man tænker, at det er et lidt andet spil end mesterskabsspillet, hvor de bedste hold konkurrerer, og de bedste spillere gør sig mest bemærket. Det er svært at blive årets spiller i en række, hvor man i 10 runder ikke spiller med om medaljer.

- Jeg synes stadig, at han er vanvittig dygtig. Og han er også blandt de absolut bedste spillere i rækken. Men jeg forstår godt tankegangen, for jeg har heller ikke givet stemmer til mange, der ikke har været med i mesterskabsspillet, siger FC Midtjyllands træner Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

Isaksen er brandvarm på både banen og i transfermarkedet, og pilen kunne sagtens pege mod, at landsholdsbobleren fredag spiller sin sidste kamp for klubben fra Ikast og Herning, når modstanderen er ærkerivalerne fra Viborg FF i en enkelt kamp om en plads i Conference League-kvalifikationen i næste sæson.

Der er kampstart klokken 19.00 fredag i Viborg, hvor FCM som vinder af kvalifikationsspillet skal op mod rækkens nummer fire.

Gustav Isaksen har fortsat to år igen af sin aftale med FCM, så det bliver ikke nogen billig omgang at købe ham fri af klubben fra Ikast og Herning.