Islands landstræner: Vil have Gylfi til Lyngby
Foto: Getty Images
Superliga

Islands landstræner: Vil have Gylfi til Lyngby

Åge Hareide, der nu er landstræner for Island, ser helst, at Gylfi Sigurdsson vælger at skifte til Lyngby.

Den islandske topspiller Gylfi Sigurdsson har siden 2021 været sat udenfor efter en sexsag ramte ham. Den er han tilbage i april blevet frikendt for, og han er nu på vej tilbage til livet som fodboldspiller.

Her har rygterne senest været på amerikanske DC United og danske Lyngby, og for den islandske landstræner Åge Hareide står det klart, at det er muligt, at det bliver den danske klub, som får den snart 34-årige angriber. Det fortæller nordmanden i et interview med Discovery+.

- Ja, det kan jeg godt, men jeg ved ikke helt, hvad Gylfi vil gøre nu, for jeg ved også, at han har haft USA i tankerne. Jeg har talt med ham om det, og han vil meget gerne prøve at komme tilbage til fodbolden, og det er fantastisk vigtigt for os. Også for Island. Vi får en fantastisk fodboldspiller tilbage. Det er vigtigt, fordi vi har ikke så mange at vælge imellem, fortæller Hareide.

Det er også klart, hvem han helst ser Sigurdsson spille for.

- For mig personligt så ser jeg helst, at han kommer til Lyngby, fordi Freyr er her, og der er andre islandske spillere her. Jeg har jo været i Danmark siden i torsdags og set kampen i Aarhus og så Mikael Anderson spille og i går så jeg FCK-kampen. Det er fint at have dem så tæt på, og så har vi kontrol med, hvad de laver i hverdagen, forklarer Hareide.

Han peger desuden på, at det vil betyde meget for dem, at få en spiller som Gylfi Sigurdsson tilbage på landsholdet, hvor han kan spille en stor rolle i udviklingen af de unge spillere, ligesom Åge Hareide ser, at man kombinerer holdet af rutine og unge, ambitiøse spillere.

Åge Hareide var desuden selv landstræner for Danmark mellem 2016 og 2020.

Et skifte til Lyngby for Gylfi Sigurdsson, der tidligere i karrieren har spillet for blandt andet Tottenham, Swansea og Everton i Premier League, vil være 'næsten perfekt' lyder det også. Læs mere om det her.