Video : Tipsbladet
Champions League

Fem italienske hold i næste års Champions League

Italienske klubber har gjort det så godt, at fem italienske hold får adgang til næste års Champions League.

Serie A er garanteret at få fem hold med i næste sæsons Champions League efter denne uges gode italienske resultater i de europæiske klubturneringer.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) uddeler fire ekstra pladser til den prestigefyldte turnering i næste sæson. To af pladserne går til de lande, der i sæsonen 2023/2024 har opnået flest koefficientpoint.

En af de to pladser kan der ikke længere pilles ved. Den går til italiensk fodbold, der dermed får fem hold med i stedet for fire fra den italienske Serie A.

Det er den europæiske koefficientrangliste, der afgør, hvilke to nationer, der får fem hold med. Og de italienske klubber har sørget for at lande Italien i top-2 på den rangliste.

Det skyldes ikke mindst, at både AS Roma og Atalanta torsdag aften avancerede til semifinalerne i Europa League, mens Fiorentina gik videre til semifinalen i Conference League.

Dermed har Italien en koefficienthøst på 19.428 point i indeværende sæson, mens Tyskland til sammenligning har 17.928 point og England 17.375.

Champions League vil i næste sæson bestå af 36 hold i gruppespillet. Det er fire mere end i denne sæsons udgave. Næste år vil der også blive indført et helt nyt format.

/ritzau/