Video : Tipsbladet
Superliga

Jackpot: Så meget har Benham tjent på FCM-salget

Matthew Benham lavede et fremragende bet tilbage i 2014, da han købte FC Midtjylland.

Tirsdag er det kommet frem, at Danmarks rigeste mand Anders Holch Povlsen har købt engelske Matthew Benhams aktier i FC Midtjylland, og dermed sidder han nu på 95,5 procent af aktierne.

Det har i løbet af dagen været et tema, hvad der er givet for de aktier, og det kan den velinformeredet journalist Klaus Egelund nu fortælle på sin twitter-konto.

Her bliver der peget på, at han giver 350 millioner kroner for Benhams aktiepost. Dermed er der blevet lavet et særdeles godt 'bet' af Brentford-ejeren, der har bygget sin formue op ved hjælp at netop betting.

Da han købte FCM tilbage i 2014 var det for 58 millioner kroner. Derudover har der været lån til klubben og udvidelse af hans ejer-andel i 2015, hvor det sidstnævnte ikke kom ud, hvor mange penge, det havde kostet ham.

Ikke desto mindre er der tale om en god gevinst for Smartodds-gambleren.

Under Benham har FC Midtjylland først undgået økonomiske vanskeligheder og dernæst vundet tre danske mesterskaber samt to omgange af pokalturneringen, ligesom de i et enkelt år har været med i Champions League.

Derudover har klubben solgt spillere for over én milliard kroner under ham, ligesom det ene overskud efter det andet er blevet præsenteret.

Selv har han også sat nogle ord på afskeden med FC Midtjylland. Læs mere om det her.