• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Jacob Friis efter opsigelse: Det blev klart efter FCK-kampen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Efter sejren over FC København for et par uger siden stod det klart for Jacob Friis, at han måtte stoppe som cheftræner i AaB.

Af Victor Risager

Torsdag blev AaB sendt på jagt efter en ny cheftræner.

Jacob Friis har således opsagt sin stilling som nordjydernes cheftræner for at få mere tid til sin familie, og hans beslutning om at stoppe kommer efter længere tids overvejelser. Det fortæller den nu tidligere AaB-træner til Ekstra Bladet.

Han har nemlig gået med tankerne siden sommeren, og efter AaB’s sejr over FC København i forrige weekend, blev det klart for ham, at han måtte gøre det.

- Jeg har tænkt over det siden sommerferien, men da først vi startede op igen, så blev jeg suget ind i jobbet på ny. Men da jeg kørte hjem fra Parken efter sejren over FCK for nogle uger siden, og jeg igen havde dårlig samvittighed og ondt i maven over at være væk fra familien, så blev det klart for mig, siger Jacob Friis til Ekstra Bladet.

I forbindelse med opsigelsen torsdag fortalte Jacob Friis, at han har brug at være mere sammen med sin familie, hvor datteren Luna er i gang med at komme sig ovenpå et transplantationsforløb. 

Læs også:Vejle har truppen klar: Forsvarsspiller kan få debut

- Jeg vil gerne understrege, at der ikke er sket en forværring, men min familie og jeg er stadig i et forløb, hvor Luna kæmper en brav kamp for at komme sig helt efter sit transplantationsforløb. Hun har brug for mig, og jeg har brug for hende. Vi i familien har brug for hinanden, og vi skal igennem dette intakt. Cheftrænerjobbet er krævende og suger det meste af ens opmærksomhed, den opmærksomhed skal Luna og min familie have, sagde Jacob Friis til AaB’s hjemmeside torsdag.

Jacob Friis havde været cheftræner i AaB siden november 2018. Nu overtager assistenttræner Peter Feher trænergerningen midlertidigt og står i spidsen for holdet, når de i weekenden møder Brøndby IF.

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet

Læs også:Ny AaB-træner varsler forandringer: Bliver måske brug for andre typer

Læs også:Forud for pokalkampe: Seriespillere skal testes for corona