• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen & Anders Dehn

Forud for pokalkampe: Seriespillere skal testes for corona

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Når hold fra 2. division og serierne skal møde mandskaber fra de to bedste rækker i pokalturneringen, skal de coronatestes. Det bekræfter Divisionsforeningen.

Af Troels Bager Thøgersen & Anders Dehn

Det var nær gået talt for Tottenham Hotspur, da holdet skulle møde Leyton Orient fra League Two i ligacuppen. Det var nemlig ikke planen, at Orient-spillerne skulle testes for coronavirus forud for opgøret, men Tottenham valgte selv at betale for, at de blev det.

Det var en god beslutning.

En række Orient-spillere viste sig at være smittet med coronavirus, hvilket de kunne have givet videre til Tottenham-spillerne. Derfor blev kampen helt aflyst, og Tottenham fik en skrivebordssejr.

Læs også:Slår fast: 2. division og pokalturneringen kan fortsat afvikles

Den slags situationer kan Superliga-mandskaberne glæde sig over, at de undgår. Selv om pokalturneringen også parrer Superliga- og 1.divisionshold mod klubber fra de lavere rækker, der ikke bliver testet ugentligt, har Divisionsforeningen taget sine forholdsregler.

- I pokalturneringen sørger vi for, at der bliver testet, når et hold fra seriefodbolden eller fra 2. division møder et hold fra Superligaen eller 1. division, der jo bliver testet regelmæssigt, siger Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, til Tipsbladet.

- Vi tager ingen risiko den vej rundt. Vi sørger for, at der kan tages tests. Vi har nogle gode priser i det testsetup, vi har skabt, så omkostningen er minimal, når det er en enkelt kamp, vi snakker om.

I den kommende runde i Sydbank Pokalen skal en række klubber fra Superligaen og 1. division op mod hold fra 2. division og derunder. Det gælder følgende kampe.

Læs også:Danmarksseriehold åben for at spille pokalkamp i Brøndby

Avarta - FC København
Ledøje-Smørum - Brøndby IF
Aarhus Fremad - Randers FC
VSK Århus - AC Horsens
Ballerup-Skovlunde - OB
Hedensted IF - Fremad Amager
AB - AaB
Brabrand IF - Vejle Boldklub
Slagelse B&I - Lyngby BK
Nykøbing FC - Esbjerg fB

I øjeblikket overvejer Divisionsforeningen og klubberne i 2. division, om de også skal indføre samme testprotokoller, som gælder i Superligaen og 1. division.

- Det er muligt, vi også indfører et komplet testsetup i 2. division, det har vi ikke taget en beslutning om endnu, siger Claus Thomsen.

Det er ifølge direktøren heller ikke besluttet, hvem der skal betale for de tests, som klubberne fra de lavere række skal igennem i pokalturneringen. Men testes skal de altså.

Læs også:OB skal møde Danmarksseriehold i pokalturneringen

Læs også:Stor Viborg-fiasko: Sendt ud af Danmarksserie-hold i pokalturneringen

Læs også:Historiens største pokalsensation? Spillere satte grill og hegn frem før kampen

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020