Foto: Hanne Kokkegaard
Generelle

Historiens største pokalsensation? Spillere satte grill og hegn frem før kampen

Onsdag skabte Bispebjerg Boldklub historiens største pokalsensation målt på odds, da holdet slog fuldtidsprofferne fra FC Helsingør. En af holdets spillere fortæller her om at møde tidligt ind for at sætte grill og hegn op, og hvordan to grupper af venner fra Nakskov og Skive er endt med at udgøre holdet.

Hvis man var i tvivl om, at Bispebjerg Boldklubs sejr onsdag aften var noget særligt, kan man bare se de videoer, der dokumenterer fejringen. På en af dem flyver væske og genstande gennem omklædningsrummet, delvist påklædte spillere hopper og råber af glæde, mens bassen pumper løs på anlægget.

Serie 1-holdet havde netop slået fuldtidsprofessionelle FC Helsingør ud af første runde i Sydbank Pokalen. Det var ifølge oddseksperten Benjamin Leander den største pokalsensation i historien baseret på odds. Bispebjerg-sejr gav pengene 101 gange igen onsdag morgen.

Mens Helsingør-spillerne lever af at spille fodbold, har Bispebjerg-spillerne almindelige jobs eller studier. De fleste var nødt til at gå tidligt i går, da kampen allerede begyndte klokken 17, så man var sikker på at have lys nok at spille færdig i.

En af dem, der var der ekstra tidligt, var Nicolai Brogaard, der er bestyrelsesmedlem i klubben, højre kant på holdet og idrætsstuderende. 

- Os, der havde tidligt fri, mødtes tidligere ude i klubben, fordi vi skulle køre en grill frem, stille en lille bar op ved banen og stille et hegn rundt om banen på grund af de krav, der var til kampen. Vi havde to områder til tilskuere, som skulle være indhegnet. Banen ligger i en offentlig park, så normalt er der jo ikke noget hegn rundt om den, fortæller Brogaard til tipsbladet.dk.

De særlige krav skyldtes tidens coronaforholdsregler og gav noget ekstra arbejde til de fremmødte.

- Der var lidt arbejde med det. Vi skulle også samle et par pavilioner, så vi fik brugt en del timer på at gøre klar til at modtage folk. Vi var nogle af spillerne og nogle frivillige selvfølgelig.

Læs også:Helsingør-træner efter kæmpe pokalfiasko: Dårligt arbejde af mig

Nicolai Brogaard skyder på, at der var 200-250 tilskuere til kampen. Det var noget af en kontrast til Bispebjerg Boldsklubs normale tilskuerskare, der kan tælles på én hånd.

- Der plejer næsten ikke at være nogen tislkuere, måske tre-fire stykker. Så det var en lidt anderledes oplevelse, end vi er vant til. Det er jo en meget federe kamp, når der er nogle, der faktisk ser den og klapper, når man laver et eller andet, siger han.

FC Helsingør spillede samme dag træningskamp mod Lyngby Boldklub, så holdet, der mødte Bispebjerg, var reservespækket. Alligevel var der en række spillere med Superliga-erfaring såsom Brandon Onkony, Oliver Kjærgaard, Lucas Haren og ikke mindst David Boysen.

Der var ingen Superliga-erfaring på Bispebjerg-holdet, men til gengæld et pudsigt sammenrend af spillere fra hver sin ende af landet.

- Vi har en stor gruppe Nakskov på Lolland, og så har vi en stor gruppe fra Skive. Så har vi lige fået nogle enkelte fra Vordingborg. Jeg tror også, vi har en enkelt fra selve København og en fra Hillerød, fortæller Nicolai Brogaard.

Hvordan har I fundet sammen?

- Det er sgu egentlig et godt spørgsmål. For mange år siden startede en fra Nakskov bare i Bispebjerg, og vores træner er fra Nakskov, og han er god til at tage kontakt til os, når vi skal herind for at studere. Men jeg ved faktisk ikke med Skive, udover at det også er folk fra sammen årgang, der har spillet sammen i mange år.

Læs også:Stor overraskelse i Sydbank Pokalen: Serie 1-hold slår Helsingør ud

FC Helsingør kom foran efter 18 minutter, og på det tidspunkt lignede det en af den slags pokalkampe, som kendetegner de tidlige runder: Det store hold kører det lille over uden problemer.

Men allerede minuttet efter scorede Bispebjergs Simon Ibdal, og da Andreas Vestergaard gjorde det til 2-1 lige før pausen, troede Serie 1-holdet pludselig på det.

- Da de kom tidligt foran, tænkte jeg: "Puha, det kan godt gå hen at blive en lang eftermdidag." Men vi fik scoret kort efter og fik troen tilbage og scorede så igen. Den scoring lige inden pausen var vigtig, for vi gik til pause med en følelse af, at vi kunne få noget med, hvis vi var heldige, siger Nicolai Brogaard.

- Vi snakkede om i pausen, at nu kom de nok med 120 i timen og blæste til angreb, men vi fik et mål hurtigt efter pausen (ved Joakim Brandt, red.). Og så var det bare at krige den hjem.


Nicolai Brogaard i duel med en Helsingør-spiller. Foto: Hanne Kokkegaard

Teddy Bergqvist, FC Helsingørs angriber med en fortid i Malmö FF, reducerede undervejs til 3-2 med sit andet mål, men tættere kom de gæstende favoritter ikke. Og så kunne Bispebjerg-spillerne fejre sensationen. Bare ikke lige så helhjertet, som de kunne have tænkt sig.

- Det var meget sjovere at fejre sejren end normalt. Det var lidt ærgerligt, at det ikke var en fredag, vi spillede. Men man fik da et par øl, og den er da også lidt tung i dag, men man var nødt til at begrænse sig lidt. Desværre, siger Nicolai Brogaard med et grin.

Bispebjerg Boldklub træner normalt hver tirsdag og torsdag, men i dag har holdet fået fri. I stedet kan Brogaard og co. begynde at drømme om, hvem de helst vil trække i anden runde, hvor de otte nederste hold fra Superligaen træder ind i turneringen.

- Vi vil helst trække et storhold, eller det vil jeg i hvert fald personligt. Det vil være ærgerligt at trække et Danmarksserie-hold og ryge ud til dem. Så er det sjovere at få en af de store oplevelser igen.

Læs også:Efter vildt comeback: Lyngby slår Helsingør i test

Læs også:Seriehold øjner stadionrekord mod AGF: Har opgraderet på øl- og pølsevogne

Læs også:Vil have flere fans på lægterne: Det var fuldt forsvarligt i går