Video : Tipsbladet
Superliga

Jacob Neestrup: Hele kongeriet har afskrevet os

Jacob Neestrup afviser, at FC København har opgivet at vinde Superligaen.

I de døende sekunder af søndagens brag mod FC Midtjylland fik FC København et uhyre vigtigt point, da Kevin Diks kunne udligne til 2-2 på straffespark efter VAR-gennemsyn.

Det betyder, at københavnerne holder snor i netop FCM og Brøndby, der begge er seks point foran.

Selv hvis man var rejst hjem med et nederlag i bagagen, mener Jacob Neestrup imidlertid ikke, at FCK havde haft grund til at opgive Superliga-guldet. Det siger han til TV3+ efter kampen.

- Jeg havde ikke stået og givet op her. Det er helt fair, at der er mange, der har afskrevet os - og hands up, vi har ikke præsteret det, vi skal. Et point i de her tre kampe er for dårligt, og det er helt fair på baggrund af det, at alle, alle, alle har os ude. 

- Men selv hvis vi havde tabt 2-1, havde jeg stadig troet på det. Vi går stadigvæk efter det. Det kan gå så stærkt i det her mesterskabsspil. Hvis Nordsjælland vinder i morgen, er der et fjerde hold med. Det kan gå så stærkt. Så selv hvis vi havde tabt den her fodboldkamp, havde jeg ikke kastet noget håndklæde i ringen.

- Og jeg kan bare sige, at den følelse, vi sidder med inde i omklædningsrummet nu... Vi har ikke præsteret. Et point ud af ni er for dårligt, men den følelse, vi tager hjem med i dag, kan vise sig at være vigtigere end det ene point, som vi ender med at få. Vi har modgang lige nu, og jeg synes, at spillernes mentalitet - også de fem spillere, der kommer ind - er fuldstændig outstanding, og jeg synes, det er et meget fortjent point, vi får.

Francis Dickoh fremhævede Andreas Cornelius og Peter Ankersen som to rutinerede spillere, der tog ansvar for FCK, men Neestrup ønskede omvendt ikke at gøre det samme. Han roste derimod hele holdets mentalitet.

- Jeg er enig i din betragtning omkring Corner og Pete, men jeg har det stramt med at stå og skulle fremhæve enkelte spillere i dag, for jeg synes, at det her hold arbejder så hårdt og giver ikke op.

- Det er så kold en spand vand at få i hovedet, da de scorer til 2-1, men spillerne giver ikke op. Vi har nogle marginaler med os i enkelte situationer. Vi har dem så også voldsomt imod os i andre, men jeg synes, det er et meget fortjent point, og FC København har ikke givet op. Det kan jeg bare sige. 

- Det er helt fair, at alle andre i kongeriet afskriver os, fordi vores resultater har været for dårlige, og jeg synes også, vi har været for dårlige. Det er helt fair. Jeg kan egentlig godt forstå det. Men vi har ikke givet op.

Efter slutfløjt råbte FCK-fansene mod spillerne, at trøjen forpligter. Jacob Neestrup hørte ikke selv tilråbene, men er helt enig.

- Det er nu, den hvide trøje forpligter mere end nogle andre tidspunkter, for vi kan alle sammen stå derinde, og det er også fedt at stå i studiet, når vi vinder 4-0, har vundet ni kampe i træk og ligger nummer et, men det er lige præcis nu, trøjen forpligter. Det er nu, vi skal vise, hvad vi er lavet af. Det er nu, vi skal vise, det er de rigtige spillere, den rigtige stab, den rigtige cheftræner, der kan arbejde FC København ud af en situation, vi selv har bragt os i.

Interviewet med Jacob Neestrup kan ses i afspilleren over artiklen.