Jacob Neestrup slår fast: Nu spiller han her
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Jacob Neestrup slår fast: Nu spiller han her

Kevin Diks er blevet kastet rundt i FC Københavns defensiv, men lige nu har han en klar rolle i Jacob Neestrups system.

Tipsbladet i Parken.

FC Københavns kampprogram har været stramt, og der er blevet trukket mange veksler på flere af klubbens spillere. Særligt Kevin Diks er blevet flittigt brugt, og han er blot gået glip af 45 minutter i denne sæson.

975 minutter har hollænderen noteret sig for som er flest af alle i FC Københavns trup. Flere af minutterne er som midtstopper, selvom det tidligere er blevet til kampe som højre- og venstreback samt spilletid på midtbanen.

Onsdag aften kan Kevin Diks med al sandsynlighed igen se frem til 90 minutter i FC Københavns midterforsvar, hvor man skal kæmpe om en plads i Champions League-gruppespillet mod Rakow.

- Han er en god spiller at have, da han kan dække hele bagkæden. Og det vil han gøre i al den tid, som han er her. Men som Kevin præsterer nu, så ser jeg ham som midtstopper. Det er der, hvor vi føler, at han giver mest til holdet lige nu. Han har også en evne til at holde sig skadesfri, være dygtig på dødbolde og have en evne til at sætte spillet, siger Jacob Neestrup til Tipsbladet og den øvrige fremmødte presse dagen før skæbnekampen.

Mens Kevin Diks er blevet brugt som midtstopper primært ved siden af Denis Vavro har David Khocholava og Nicolai Boilesen siddet ude med skader, men man har ikke omskolet Kevin Diks på grund af skadesproblemer.

- Det er ikke af nød, da jeg ellers ikke ville have gjort det i fire-fem måneder i streg. Og havde det været af nød, så havde vi også hentet en ny midtstopper ind i vinter. Men vi synes, at Kevin er en dygtig midtstopper. Han har fart, han er dygtig til at læse spillet og så giver han os nogle rigtig gode forudsætninger på bolden.

26-årige Kevin Diks har spillet størstedelen af karrieren som højre back, men for ham er det underordnet på hvilken position, han får spilletid.

- Så længe jeg spiller, er jeg ligeglad. Det ville være dumt af mig at sige, at jeg ikker ser mig selv som centerforsvarer. Jeg har spillet de fleste kampe der og været lidt på venstreback. Lige nu får jeg flest minutter i midterforsvaret, så det er sådan, det er, siger Kevin Diks til Tipsbladet og resten af den skrevne presse og tilføjer.

- Det er anderledes, men det virker fint. Jeg har spillet flest kampe der, og det virker fint. Jeg har også spillet positionen, da jeg var yngre, så det er ikke noget nyt.

Kevin Diks og resten af hans holdkammerater i FC København skal onsdag aften i Parken forsvare en 1-0-sejr fra første møde med Rakow. Den samlede vinder sikrer sig en plads i Champions League-gruppespillet.