• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Jannik Pohl tilbage i Horsens: Det bliver sateme ikke nogen lønfest

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jannik Pohl er ekstremt taknemmelig for den chance, AC Horsens har givet ham. Nu vil han blive skadesfri og betale tilbage.

Af Ole Hoffskov

Jannik Pohl er skadet i øjeblikket, og han kan først træne med om et par måneder. Angriberen var også skadet i en stor del af efteråret, og derfor blev hans lejeophold i AC Horsens ikke nogen succes. Pohl fik ikke scoret et eneste mål. Han lavede ikke en eneste assist. Alt, det blev til, var et rødt kort.

I slutningen af januar fik han ophævet sin kontrakt med FC Groningen. I den hollandske klub var han også skadet det meste af tiden.

Håbløsheden var altså til at få øje på, men alligevel meldte Bo Henriksen og AC Horsens sig igen på banen. I sidste uge kunne Superliga-klubben offenliggøre, at Jannik Pohl havde underskrevet en toårig aftale. 

En stor tillidserklæring til den skadede angriber.

- Groningen var endt i en situation, hvor de ikke kunne få noget for mig længere. Det var bedst, jeg kom et sted hen, hvor der vil blive satset på mig, og det var der ikke udsigt til i Groningen, så jeg er meget glad for den her chance i Horsens, siger Pohl til tipsbladet.dk.

Angriberen lægger ikke skjul på, at AC Horsens er valgt som en investering i den fremtidige karriere. Nogle gange må man gå et skridt tilbage for senere at kunne tage to frem.

Rent økonomisk er der dog ikke bare tale om et skridt tilbage, men derimod et kvantespring tilbage til noget, der minder om fodbold-SU til sammenligning med lønchecken i Holland.

- Jeg har givet afkald på mange, mange penge, men det er lige meget. Det er ikke det, der driver mig. Jeg kunne godt have siddet et år mere i Holland til en god hyre, men så ville jeg nok også have svært ved at samle mig selv op igen bagefter. Og så er man sgu færdig. Fodbold handler om de helt små procenter, og havde jeg mistet gnisten bare for at tjene lidt ekstra... det havde været så dumt af mig, siger Jannik Pohl.

Læs også:OB klar til at skrue op for budgettet: Top seks er ekstraordinært vigtig

Han fastslår, at han ikke blev kyst af at være i udlandet. Det gik bare ikke, som han havde håbet.

- Jeg kan godt lide at være i udlandet, men det er kedeligt, når man ikke spiller. Det er sygt kedeligt, vil jeg kalde det. Så kan man da godt glæde sig over, at lønnen er fin, men for mig er det ligegyldigt, når jeg ikke spiller. Det er det eneste, jeg vil, siger han og fortsætter:

- Det er ærgerligt, at opholdet blev ødelagt af skader. Jeg scorede mit første mål i en kamp mod Excelsior, og da følte jeg, at jeg endelig havde fundet mig til rette. Til den næste kamp mod Heerenveen kunne jeg næsten ikke stå ud af sengen om morgenen på grund af smerter. Det blev desværre et meget godt billede på opholdet.

- Jeg blev lidt slået i stykker i Holland. Jeg tror, det er de lange træninger. Jeg spillede rigtig mange kampe i AaB, så jeg ved, at jeg godt kan holde til det, men der var en ekstra fysisk dimension, som åbenbart var for meget for mig. Det ved jeg så til næste gang.

Jannik Pohl havde halvandet år tilbage af sin kontrakt med FC Groningen, da aftalen blev ophævet, og danskeren fik selvfølgelig nogle penge med ud af vagten. Der var dog ikke tale om langtrukne forhandlinger.

- Jeg tror, at Groningen vil sige, at jeg har været ordentlig. Og det har jeg også været. Jeg ville gerne ud af døren på en pæn måde. Sådan er jeg nok bare. Jeg nåede ikke at udvikle et hjerte for klubben, som jeg har for AaB og for den sags skyld også AC Horsens, men derfor vil jeg gerne have, at tingene slutter på en god måde, siger Pohl.

- Hvis vi rykker ned, er jeg fucked
AC Horsens-truppen befinder sig lige nu på Gran Canaria på træningslejr, men Jannik Pohl er blevet hjemme i Danmark, hvor det meste af tiden går med at sidde på en kondicykel.

Mens han træder i pedalerne, sender han mange venlige tanker til sin arbejdsgiver.

- Jeg vil virkelig gerne AC Horsens. Det er svært at beskrive, hvor meget det betyder for mig, at nogle har vist, at de tror på mig, når jeg er allerlængst nede. Jeg kan love, at det giver mig motivation til at smadre igennem, når jeg er klar. Der er mange mennesker i AC Horsens, jeg gerne vil kæmpe for, lyder det fra den tidligere U21-landsholdsspiller.

Læs også:Ny AC Horsens-stopper krediterer vægttab for skifte

Jannik Pohl lægger ikke skjul på, at han satser på at komme på banen allerede i denne sæson.

- Det er 100 procent mit mål. Jeg har jo lagt en plan for mig selv, og jeg kan roligt sige, at jeg er fucked, hvis vi rykker ned. Jeg er jo kommet her for at spille Superliga. Det vil være en katastrofe at rykke ned.

En nedrykning vil ramme Jannik Pohl økonomisk. Den aktuelle aftale med AC Horsens er skruet sådan sammen, at angriberen får en meget beskeden løn frem til sommer, fordi han alligevel er skadet det meste af foråret. Fra sommer stiger han i løn.

- Med mindre vi rykker ned. Så igen; det skal vi bare ikke, siger Pohl og tilføjer om den nuværende aftale med AC Horsens:

- Det bliver sateme ikke nogen lønfest for mig de kommende måneder. Det må man bare sige. Men det er også fair nok. Horsens stiller behandling til rådighed for mig og er med til at sikre, at jeg kan blive helt klar igen, og det er meget mere værd end penge. 

- At AC Horsens som start har tilbudt mig en meget lille aftale rent økonomisk er helt fair. Så var der også penge til at skrive kontrakt med Oliver Drost, og ham bliver der hårdt brug for – især mens jeg er skadet. Man vil altid gerne have en god løn, men jeg må bare sige, at det er helt efter bogen, at jeg lige nu har en forholdsvis lille aftale.

Bo Henriksens mandskab overvintrer på en hæderlig tiendeplads i Superligaen med 15 point ned til Silkeborg IF på sidstepladsen. Men der skal som bekendt findes tre nedrykkere.

- Jeg har al mulig interesse i, at det går AC Horsens godt. Det vil stille mig bedre, og klubben hører til i Superligaen. Jeg er meget spændt på den kommende halvsæson og håber, jeg kan bidrage, slutter Jannik Pohl, inden han skal tilbage på kondicyklen. 

Læs også:Horsensforsvarer skal have gang i karrieren igen på Island

Læs også:Medie: Norsk klub er sur - AC Horsens er involveret

Læs også:Midtstopper bomber for Horsens: Jeg ved, hvad forsvarere ikke kan lide