• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

- Jeg kan ikke fordrage nogen Superliga-spillere

- Jeg kan ikke fordrage nogen Superliga-spillere
Illustration

OB's Martin Spelmann er helt bevidst om sin rolle som hård hund på en fodboldbane og indrømmer ærligt, at han ikke finder mange venner blandt modstanderne. 

Af Tipsbladet.dk

Tipsbladet har i den nye udgave stort skurketema, hvor der bliver zoomet ind på masser af personligheder, der enten på eller uden for banen har gjort sig yderst upopulære.

En af de spillere, der på banen går for at være blandt "de dumme svin" er OB's Martin Spelmann, der aldrig er gået af vejen for de endda meget hårde tacklinger. En disciplin, som midtbanespillere nyder til fulde.

- Det giver sgu noget, når man kan mærke, at man får ramt lidt på modstanderen – på en fair måde – og når man hører det klask, det giver, når man ryger ned i en ordentlig tackling, så publikum går lidt amok. Eller når man kommer i et tilbageløb og erobrer bolden i en glidende tackling over tre meter. Jeg synes, det er fedt, og jeg synes, det er sådan, fodbold skal spilles – både det pæne og det hårde, siger Martin Spelmann til Tipsbladet.

- Når jeg er på en bane, uanset om det er kamp, træning eller sjov, vil jeg sgu vinde. Det gælder alt, FIFA, badminton eller fodbold. Det er det konkurrencegen, jeg har. Jeg har meget svært ved at tabe. Uden for banen har jeg da også været en rod i de unge år. Men der er en fin balance. Det er ikke sådan, at jeg går hjem og laver glidende tacklinger i køkkenet. 

- Hvor end jeg er skiftet hen, har jeg kunnet mærke, at stort set hele truppen ikke har kunnet fordrage mig på en fodboldbane. Der er da stort set heller ikke nogen spillere i Superligaen, jeg kan fordrage. Og det har jeg det fint med. Jeg er ikke her for at få en masse venner. Jeg har mine holdkammerater og min klub. Det er det, jeg lever og ånder for.

- Jeg kan godt lide at provokere folk, så de dummer sig. Hvis de bliver smidt ud eller får et gult, sætter det dem i en position, hvor de ikke kan gå lige så meget til den som før. Og så har man overhånden. Det kan være mange ting. Man kender efterhånden de andre spillere og deres svagheder. Der er nogle knapper, man kan trykke på.

Kom tæt på fodboldens både danske og udenlandske skurke - i Tipsbladet, hvor du blandt kan om Brian Steen Nielsen og Carsten Hemmingsens helt specielle forhold, der inkluderer blodsprøjtende tacklinger mod hinanden efterfulgt af fælles hygge med aftensmad.

Få historien om, hvorfor skurken er vigtig for fodboldens fortælling, læs om klubejere, der får fansene på nakken, de forhadte topbosser, Superliga-backen, der på et splitsekund blev superskurk og verdensberømt.

Det og meget mere i Tipsbladet - køb det i dag sammen med Ekstra Bladet.

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus