• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Jacob Quvang

Jelert afslører: Ser op til Bayern-stjerne

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den dygtige FCK-back har et klart forbillede, som inspirerer ham på backen.

Af Ole Hoffskov & Jacob Quvang

Elias Jelert har taget dansk fodbold med storm, og der er ikke mange, der kan indvende noget imod, hvis man tillader sig at kalde ham den mest formstærke back i Superligaen lige i øjeblikket.

Det er også blevet belønnet med en udtagelse til det danske A-landshold for første gang i karrieren. Dette selv om han "kun" står noteret for 38 førsteholdskampe for FC København. 

Udtagelsen af Jelert overraskede en del og også ham selv, indrømmer han til Tipsbladet efter FCK-træningen fredag.

- Jeg må sige, at jeg var en lille smule overrasket. Men selvfølgelig håber man, det gør man vel altid. Men ja, han (Hjulmand, red) tog lidt fusen på mig – det synes jeg.

- Det er en drengedrøm. Jeg har altid fulgt med i landskampe. Det tror jeg næsten alle unge gør. Så at være en del af det nu, det er ekstremt stort, og jeg kan ikke beskrive, hvor stolt jeg er, fortæller Elias Jelert.

Ser op til Bayern München-stjerne
Da Kasper Hjulmand udtog det landshold, som fra næste uge af tager hul på EM-kvalifikationen med kampe mod Finland og Kasakhstan, så roste han netop Jelert.

Kasper Hjulmand beundrer den måde, som Elias Jelert fortolker højre backen på. Har man set Jelert spille i 2023, er det ikke svært at se hvorfor. Den dygtige FCK-back er ikke bange for at storme fremad i offensive løb, hvilket både har kastet assists af sig, men også et mål. 

Han scorede nemlig, da FC København i sidste weekend slog AC Horsens med 4-1. Det er også angrebsiveren, som Elias Jelert fremhæver, når han bliver bedt om at sætte ord på, hvordan han fortolker backpositionen.

- Jeg fortolker den med, at jeg har et ekstremt offensivt mindset til det. Så når jeg får bolden, så er der egentlig én vej, og det er fremad. Og så har jeg selvfølgelig også kunnet lægge på defensivt.

- Så jeg vil skyde på, at den moderne back er en lidt mere offensiv en, men som selvfølgelig også har defensiven i orden.

Elias Jelert er meget klar i spyttet over, hvordan man skal spille som back. Derfor er det ikke den store overraskelse, at han peger på Joao Cancelo som sit back-forbillede. Portugiseren har gennem mange år bidraget med mange mål og assist for sine klubber og landshold.

- Jeg kan godt lide Cancelo. Jeg synes, at han er god. Han fortolker den jo lidt på samme måde. Han er offensiv i sit spil, siger Elias Jelert.

Joao Cancelo er i øjeblikket udlejet fra Manchester City til Bayern München, og han har tilhørt back-eliten genem flere år nu.

Derfor er det et ganske pænt navn, som fortolker positionen "lidt på samme måde" som FC København-stjerneskuddet.