• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Jess Thorup tror på guld til FC København: Har kæmpe ambitioner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Troen på guld er intakt hos FC København-træneren, der vil tro på det til det sidste.

Af Victor Risager

FC Københavns sæsonstart har været langt fra det, de havde håbet på i hovedstaden, og efter otte spillerunder er de nummer ni i Superligaen med syv point op til SønderjyskE på førstepladsen.

Men klubbens nye cheftræner Jess Thorup har ikke opgivet troen på, at klubben kan hente Superliga-guldet i denne sæson. Det siger han i et videointerview med fanmediet Copenhagen Sundays.

- Det er jo ikke rart for FC København og alle vores fans at tage til Midtjylland og tabe 4-0. Stor cadeau til Midtjylland, som spiller en fantastisk kamp. Vi rammer ikke niveauet og spiller 40 minutter i undertal, så det lykkes jo ikke for os.

Læs også:Avis: Brøndby IF kigger på andre Superliga-trænere

- Men jeg tror ikke, at man skal tage en kamp for udslagsgivende, at vi nu er langt væk fra guldet. Det er klart, at det er en streg i regningen, og at vi ikke er kommet tættere på, men vi har stadig kæmpe ambitioner. Det vil vi have så længe, at det er muligt, og det kommer vi til at gå efter. Troen er der, og den vil være der, så længe det er muligt, siger Jess Thorup til Copenhagen Sundays.

Jess Thorup blev hyret som afløseren for Ståle Solbakken i FC København for et par uger siden, og i den forgangne weekend debuterede han i Superliga-regi som københavnernes træner.

Det gjorde han med flere overraskelser i startopstillingen, og Jess Thorup understreger over for Copenhagen Sundays, at han vil ruske op i nogle ting i københavnerklubben. 

Læs også:Efter pokalavancement: FCM-træner glæder sig over bred trup

- Jeg tror, at en ny træner, der kommer til en ny klub, har brug for at sætte sit præg på tingene. Jeg tror ikke på, at vi skal køre i den samme rille, som de gjorde før, for så skulle de jo ikke have skiftet træner. Jeg skal jo komme og ændre med min tilgang til tingene og noget nyt friskt blod og nyt syn på spillerne og spillemåden.

- Vi skal ikke ændre alt, men jeg har brug for at ruske lidt op i mange vaner, som har givet succes, men måske også har brug for at blive vendt og snakket igennem. Det er både angående måden at spille på, men også mindsettet. Det er ikke noget, man gør fra dag til dag, men det glæder jeg mig til, siger han. 

Næste opgave for FC København er en testkamp mod FC Helsingør fredag. Den næste gældende kamp er imod Randers FC i Superligaen mandag den 23. november. 

Læs også:Dyr pokalsejr for SønderjyskE: Topscoreren er blevet skadet

Læs også:Sveriges trænerteam holder særligt øje med Cajuste

Læs også:16-årig Randers-målscorer hyldet: Har nogle helt specielle færdigheder

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020