2017-10-12 09:05
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AGF-legenden John Stampe får plads foran stadion opkaldt efter sig.

Han spillede 444 førsteholdskampe for AGF - flest af alle nogensinde - og det har de i Aarhus nu valgt at hylde John Stampe for. Ud over at være en fortrinlig førsteholdsspiller var Stampe også en træner for AGF's førstehold i lidt mere end et år - det var tilbage i 2001 og 2002.

Stampe, der døde af kræft for fem år siden, er af Aarhus Kommune blevet hædret og får pladsen for enden af Stadion Allé opkaldt efter sig. Det er den plads, der står lige for Ceres Park, i folkemunde Aarhus Stadion.

- Vi skal huske at hædre vores legender. John Stampe var og er et tydeligt eksempel på fight og viljestyrke. Han udstrålede stor stolthed over at repræsentere klubben og byen. Jeg synes, at det er oplagt, at vi lader pladsen, som han selv har passeret så mange gange, opkalde efter ham, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Aarhus Kommune præsenterer "John Stampes Plads" på mandag klokken 17.00 - altså to timer inden, at AGF møder Lyngby BK i Superligaen.

- Vi er taknemmelige for, at kommunen på denne måde er med til at hædre en af de helt store i AGF’s historie. Vi har længe haft et ønske om at opkalde denne plads efter John Stampe, så det er fantastisk, at det nu går i opfyldelse. Nu bliver alle, der besøger Ceres Park mindet om denne legende i vores historie, siger Århus Elites bestyrelsesformand, Lars Fournais.

AGF fortæller, at Stampes familie vil være til stede ved begivenheden, og der bliver i forbindelse med "John Stampes Plads" lavet 444 spillertrøjer, hvor mindet om John Stampe er på. Ligesom spillerne spiller i den trøje mandag aften.

Du kan se trøjen herunder.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Danmark er i VM-pulje med Frankrig, Peru og Australien. Går Danmark videre?

SUPERLIGA-VIDEO