Video : Tipsbladet
Superliga

Kæmpe interesse for Yuito Suzuki

Yuito Suzukis agent fortæller til Tipsbladet om japanerens flotte præstationer, der har kastet godt med interesse af sig.

Yuito Suzuki har taget Superligaen med storm.

Mange rynkede på næsen, da Brøndby hentede en ukendt angriber fra den næstbedste japanske række.

Men Yuito Suzuki har i den grad modbevist den skepsis, der var, da han landede i Danmark. Japaneren har været Brøndbys vigtigste spiller i Mesterskabsspillet, hvilket han med sine to sejrsgivende mål mod FC Midtjylland satte en tyk streg under.

Kendskabet til Yuito Suzuki er ikke kæmpestort, så Tipsbladet har derfor taget en snak med hans agent, Yusuke Akiyama, der også har spillere som Takumi Minamino og Ayase Ueda i folden.  

Yusuke Akiyama har godt kunne mærke Suzukis flotte præstationer, for telefonen er brandvarm.

- Inden han tog til Brøndby, var der allerede interesse fra andre klubber.

- Nu gør han det rigtig godt – især de seneste par måneder. Jeg har allerede fået nogle henvendelser, men vi må se, siger Yusuke Akiyama til Tipsbladet.

Det er dog ikke umiddelbart planen, at Suzuki allerede nu skal til at finde sig en ny klub.

- Hvis Brøndby bliver mester og skal spille Champions League, så ville det være en fantastisk oplevelse og erfaring for Yuito, så det er svært at sige, hvad der kommer til at ske.

- Han vil gerne spille på højst muligt niveau, men han er rigtig glad i Brøndby, så det er ikke noget, der fylder noget, fortæller agenten.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Alamy

Brøndby henvendte sig tidligt
Den 11. august 2023 kunne Brøndby fortælle, at man havde hentet Yuito Suzuki i Shimizu S-Pulse på en firårig aftale.

Men selvom handlen først blev officiel i august, så var det flere måneder tidligere, at Yusuke Akiyama hørte fra Brøndby for første gang.

- Jeg tror, jeg hørte fra Brøndby første gang i maj. De ringede til mig og fortalte om deres interesse i Yuito. Yuito vidste ikke så meget om Brøndby, men jeg fortalte ham om klubben og holdets potentiale. Vi havde nogle snakke om det, og så besluttede han sig hurtigt for, han gerne ville dertil, siger agenten, der godt kendte til Brøndby i forvejen.

- Jeg har mere end 15 års erfaring som agent, men det var første gang, jeg var med i en transfer til Danmark.

- Men jeg vidste, at Brøndby var en god klub, og det var vigtigt for os, da vi valgte Brøndby, at der var mulighed for europæisk fodbold i fremtiden. Ikke i denne sæson, men forhåbentlig sker det i næste gang.Det er den type erfaringer, der ville være meget vigtige for Yuito, fortæller han.

I Japan bliver der også fulgt godt med Yuito Suzukis præstationer, men dansk fodbold er desværre ikke en del af den japanske tv-pakke.

- Det er desværre ikke muligt at se dansk fodbold her i Japan, så det er svært for folk at se hans kampe, men der bliver fulgt med i nyhederne, hvor folk kan læse historier om ham.

- Folk ved godt, han klarer det godt i Brøndby, og han er en af profilerne på U22-landsholdet, så folk kender ham udemærket godt. Folk ved også godt, han lige har scoret to mål mod FC Midtjylland, siger Yuito Suzuki.

Nyder tilværelsen i Danmark
Selvom det har været noget af en kulturændring for Yuito Suzuki, så er tilværelsen i Danmark god.

- Yuito spillede i Strasbourg et halvt år, inden han kom til Brøndby. Han spillede kun tre kampe og scorede et mål, men det var nogle meget vigtige måneder for ham, for det var hans første gang i Europa.

- Det var selvfølgelig en udfordring med en helt ny kultur og sprog, men det var en god oplevelse for ham. Han ville selvfølgelig gerne have succes i Strasbourg, men det skete ikke.

- Jeg har kendt ham i lang tid, og han har fantastisk karakter. Han er en meget åben person. Det har været en stor faktor for, at han kan få succes i europæisk fodbold.

- Yuito har allerede fået mange venner i København. Han er allerede som en europæer, siger Yusuke Akiyama med et stort grin.

Det var Brøndbys John Møller, der fandt frem til Yuito Suzuki. Læs her, hvordan man fandt frem til den talentfulde japaner.