Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Kæmpe talent-triumf for OB: Slår Brøndby i finale

OB kan kalde sig Nordens bedste U17-hold efter finalesejr over Brøndby søndag.

Pinslerne vil nærmest ingen ende tage på Fyn, når det handler om Superliga-mandskabet, men i skyggen af det kronisk kriseramte førstehold har OB i en årrække leveret flere flotte resultater på talentsiden.

I 2020 blev U19-mandskabet danske mestre, og her i december 2023 har OB's U17-hold netop taget en meget flot skalp ved de Nordiske Mesterskaber, som blev afholdt i Sverige.

I finalen søndag eftermiddag besejrede OB landsmændene fra Brøndby IF med 2-1 og kan dermed kalde sig det bedste hold i Norden. Delphen Irenge Bitute blev matchvinder for striberne i slutminutterne.

På vejen til finalen krydsede OB klinger med AIK, Vålerenga og FC Nordsjælland, og rent faktisk tabte fynboerne til FC Nordsjælland, men alligevel gik OB videre til finalen mod Brøndby efter sejre i de to første gruppekampe. 

Triumfen ved de Nordiske Mesterskaber er kulminationen på et meget flot efterår for OB's U17-talenter, der også topper den hjemlige U17-Liga med komfortable syv point ned til FC Midtjylland på andenpladsen.

Holdet er under ledelse af Thomas Skou Jensen.