Video : Tipsbladet
Superliga

Kæmpe triumf - men han har ingen fremtid i Brøndby

Tipsbladet zoomer ind på Superliga-braget mellem Brøndby IF og FC Midtjylland.

Tipsbladet på Brøndby Stadion

Brøndby IF - FC Midtjylland 1-0 (1-0)

1-0 Ohi Omoijuanfo (45.)

Kampens bedste:

Brøndby IF:
Det er svært at få en Brøndby-tilhænger til at glemme Mads Hermansen, men Patrick Pentz gør, hvad han kan. 2024 kunne ikke være startet bedre for den østrigske keeper, der leverede en pragtpræstation mod FC Midtjylland med flere store redninger. Uden ham var det nok gået galt for Brøndby, og måske bør de blå-gule bare betale, hvad Pentz koster, så han også er på Vestegnen i næste sæson.

Og så er der Yuito Suzuki! For mange et lidt mærkeligt indkøb, da han blev præsenteret, men japaneren har taget fusen på de fleste har bestemt en rolle at spille i Brøndby. Det satte han to streger under denne søndag, hvor et mål var det eneste, man savnede fra den lynhurtige offensivspiller.

FC Midtjylland:
Sløj, sløj præstation af FC Midtjylland over det meste af banen - så skidt må man ikke levere med en mand i overtal i mere end en time! Gæsternes evne til at skabe kampen befandt sig på et meget lille sted, og det kan Thomas Thomasberg kun være stærkt utilfreds med. Et midtjysk lyspunkt var Jonas Lössl, der stod en fin kamp og blandt andet punkterede en helt fri Suzuki i første halvleg.

Kampens værste:
Er tiden inde til at udskrive en enkeltbillet ud af Vestegnen til Henrik Heggheim? Ja, det er den nok - og transfervinduet er som bekendt stadig åbent i Norge. Den 22-årige midtstopper har fået flere chancer i Brøndby-trøjen, men tålmodigheden må være ved at være opbrugt efter et tåbeligt rødt kort i første halvleg i søndagens topbrag.

Henrik Heggheim ligner ikke en spiller med niveau til Brøndby, og midtstopperen, der blev hentet på det, som Carsten V. Jensen muntert kaldte Brøndbys "fjernlager" i Viking FK, må fra nu af være at betragte som en del af Brøndbys overskudslager. 

Kampens detalje: 
Det var næsten blevet forår i Brøndby, inden Cho Gue-sung fik taget sig sammen til at eksekvere straffesparket i første halvleg, men sydkoreaneren fik ikke lullet Patrick Pentz i søvn med sit enormt sløve tilløb - tværtimod. Brøndby-keeperen diskede op med en klasseredning på spillets største chance og fik den asiatiske superstar til at se en smule dum ud. Dén aktion var altafgørende for hjemmeholdet. Med en scoring kunne FC Midtjylland have pakket sig resten af kampen mod et Brøndby-hold i undertal.