• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Kamil Wilczek i problemer: Fare for nedrykning

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kamil Wilczek er sammen med holdkammeraterne i alvorlige problemer i Polen. I weekenden venter skæbnekamp.

Af Ole Hoffskov

Kamil Wilczek må have dybe panderynker over fodboldkarrieren i øjeblikket.

Den polske skarpretter forlod FC København for et år siden og vendte hjem til Piast Gliwice, og han og holdkammeraterne blev en fin nummer fem i fjor, men i denne sæson er klubben i alvorlige problemer.

Efter 19 spillerunder er Piast Gliwice under nedrykningsstregen i den polske Ekstraklasa , og de seneste 12 ligakampe har blot budt på en enkelt sejr. Senest tabte Wilczek og co. 0-1 til Rakow Czestochowa, der er tophold i ligaen. 

Søndag spiller Piast Gliwice en meget afgørende kamp mod Zaglebie Lubin, der er placeret lige over nedrykningsstregen. Et nederlag i bundkampen vil få alvor få alarmklokkerne til at ringe i den polske klub.

Heller ikke på det personlige plan har det været nogen blændende sæson for Kamil Wilczek, der har scoret seks mål i 16 kampe. De tre af dem lavede han i samme kamp mod Stal Mielec i sjette runde. 

I Danmark har 35-årige Kamil Wilczek som bekendt tørnet ud for både FC København og Brøndby IF. I FCK blev det til 46 kampe og 14 mål, mens han i Brøndby IF scorede 92 kasser i 163 optrædener.