• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Kan få Brøndby-gennembrud: De står på spring

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er flere unge spillere i Brøndby-truppen, der potentielt kan få mere spilletid i foråret, påpeger Niels Frederiksen.

Af Victor Risager

I Brøndby er det en erklæret målsætning, at der skal udvikles unge spillere, som kan sælges videre, og man har set flere unge spillere gøre deres indtog på klubbens førstehold i de seneste år.

Det gjorde Anis Ben Slimane eksempelvis i foråret 2020, hvor han blev rykket op i førsteholdstruppen og fik spilletid i samtlige af forårets kampe, efter at han slet ikke havde spillet i efteråret.

Niels Frederiksen føler også, at der er et par af Brøndbys yngre spillere, der kan snuse til et gennembrud i dette forår.

- Jeg ville ikke pege en ud, men der er nogle dygtige offensive spillere i Mathias Kvistgaarden og Jagvir Singh (henholdsvis 19 og 21 år), som står på spring til at få noget mere spilletid. Også Oskar Fallenius (20 år) står på spring.

- Rasmus Wikström (20 år) er også tilbage og kan træne fuldt med. Nogle af dem har muligheden for det. Men vi har også nogle spillere, der gør det godt, så man kommer ikke bare lige ind. De skal gribe chancen, siger cheftræneren.

Sidstnævnte kom til Brøndby IF i sommer fra IFK Göteborg, men har endnu sin førsteholdsdebut til gode grundet en skade. Selvom han nu er tilbage, er det ikke sikkert, at han debuterer i denne sæson.

- Wikström skal jo bruge foråret på at få trænet på det niveau, vi træner. Det nåede han jo ret beset ikke. Han nåede at være med i en måned eller halvanden, inden han gik i stykker. Han skal egentlig starte, hvor han skulle starte i sommer: at falde ind i en rytme, hvor han kan træne fuldt med og være med på niveauet. Det er det primære. Så må vi se, hvor langt det rækker.

- Jeg udelukker ikke, at der også kan være minutter til ham, men i første omgang skal han bide sig ind i træningsrytmen, forklarer cheftræneren.

Nogle andre spillere kan også blive udlejet fra Brøndby. Tidligere har der været snak om, at yngre spillere som Jens Martin Gammelby, Tobias Børkeeiet og Oskar Fallenius kan blive lejet ud for at få spilletid andetsteds, mens også Andrija Pavlovic er nævnt som en, der kan sælges. 

Jeg er enig med "CV" i, og det har vi snakket om, at vi måske skal tynde lidt ud, fordi vi har relativt mange spillere, og det er ikke nødvendigvis fordel for klubben eller spillerne.

- Det er en gruppe af spillere, som jeg ikke vil sætte navne på. Men det giver sig selv, at det er de spillere, som ikke har fået helt så meget spilletid, som de gerne vil og kunne ønske sig i forhold til deres udvikling. Det kan være nogle ældre, der skal videre i systemet, eller nogle af de unge, som vi vil give noget erfaring ved at komme ud og spille et andet sted, siger Niels Frederiksen om transfersituationen. 

Her kan du læse fodbolddirektør Carsten V. Jensens status på Brøndbys transfersituation.