• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Superliga powerranking: Målene sejler ind

Foto: Getty Images

OB og AGF ligger skidt til i ugens powerranking, og det høje målgennemsnit i sæsonens første ti runder springer i øjnene.

Af Tipsbladet.dk

Liverpool indkasserede i det forgangne efterår syv mål i en ligakamp mod Aston Villa, Juventus har spillet mange uafgjorte, og i Spanien ligner Real Madrid og FC Barcelona godt nok ikke tophold.

Coronavirussen ser ud til at spille fodboldverdenen, eller i hvert fald mange af de sædvanligvis så sikre tophold, et puds i denne sæson, og også i Danmark er der usædvanlige resultater i den første del af turneringen.

Bortset fra FC Københavns plads i nedre halvdel af rækken og SønderjyskE's hidtidige plads i den anden ende af tabellen er det ikke så meget placeringerne som forløbet af mange kampe, der er påfaldende.

Seneste runde bød ganske vist ikke på de helt ekstreme resultater, men mål blev der nu scoret en del af. Tre sejre på 3-1 søndag og en 4-1-sejr til Brøndby over Lyngby mandag aften skubbede målsnittet op på 3,1 mål per kamp, hvilket ville give det højeste målsnit i ligaen i adskillige sæsoner, hvis det ellers holder stik hele vejen indtil sæsonafslutningen i maj.

Det er så meget langt fra sikkert, at det gør det, men vi skal ifølge danskfodbold.com faktisk tilbage til 2002/03-sæsonen for at finde en hel sæson, der endte med flere mål per kamp (3,13).

De mest målrige kampe har FC København stået for med i alt 38 mål i deres 10 kampe, mens Vejle er på 36 mål.

Læs også:William Kvist jubler: Vi har samlet de bedste i Danmark

For begge hold glæder det, at der skal lukkes af bagtil, hvis man skal have en chance for at havne i Top 6; FC Københavns to indkasserede mål per kamp og Vejles 1,9 dur ganske enkelt ikke over en hel sæson.

Også i OB, Lyngby og Horsens bliver der lukket omkring to mål ind per kamp, og mens det er meget forventeligt, men stadig skidt, for de to sidstnævnte klubber, der er klare nedrykningsfavoritter, er det et krisetegn i OB.

I det hele taget begynder OB at se skidt ud på vores rangering. Efter nederlag i 3. til 5. runde har OB igen spillet tre kampe uden sejr, og det begynder snart at knage i syningerne igen i Odense, hvor der i sommer var krisetegn omkring et pinligt 1-6-nederlag til nedrykkeren Silkeborg IF. OB har spillet til nul mod AC Horsens, Lyngby og mod Ballerup i pokalen, og væk er al medvind, man fik i første rundes fine 3-2-sejr over FC København. Det begynder at ligne et trænerskifte til sommer, hvor Jakob Michelsens kontrakt udløber.

Det var også en træls spillerunde for AGF, der så defensivt svag ud mod FC Nordsjælland og mistede sportschef Peter Christiansen i weekenden, da han og FC København præsenterede et samarbejde, der begynder senest til april.

Der var pil op for Randers, der igen fik udbytte af anstrengelserne efter en frustrerende, chance-afbrændende åbning på sæsonen, og så var det trods alt betryggende for FC København, at man kunne vinde en sejr i Haderslev, der var fortjent trods SønderjyskE's frustrationer over VAR-kendelserne.

Horsens rystede Vejle med en klar og fortjent 3-1-sejr, hvor Kjartan Finnbogason var i centrum og vi blev mindet om, at Vejles defensiv altså så langt fra er dirkefri.

Læs også:SønderjyskE-chef bekræfter: Har indberettet FC København

Seneste runde
Randers FC-OB 2-1
FC Midtjylland-AaB 0-0
AC Horsens-Vejle Boldklub  3-1
SønderjyskE-FC København 1-3
FC Nordsjælland-AGF 3-1
Brøndby IF-Lyngby 4-1

For topholdet FC Midtjylland var lørdagens kamp mod AaB lidt af en skuffelse, for den burde have givet tre point trods enkelte store AaB-tilbud, og apropos VAR var hjemmeholdet noget uforstående over, at der ikke blev fløjtet for straffe på AaB's Rasmus Thelander efter en time. Men igen var FC Midtjylland ikke helt chanceskabende nok i forhold, hvor godt et hold, man på papiret har - det taler til gengæld for AaB's Top 6-kandidatur, at man kun har tabt to kampe og sammen med Randers har indkasseret færrest mål i sæsonen.

Sidste levende billede var Brøndby-Lyngby, og selvom der igen var knas på VAR-linjen og Brøndby egentlig ikke spillede en ret god 1. halvleg, var sejren såre fortjent og smed såmænd Brøndby op på førstepladsen igen i tabellen, hvor man også lå efter den første måneds tid. Den placering kommer helt sikkert under angreb fra AGF i Århus på næste mandag.

Statistik

Næste runde
Fredag 19.00: OB-AaB
Lørdag 18.00: Vejle Boldklub-FC Midtjylland
Søndag 14.00: SønderjyskE-FC Nordsjælland
Søndag 16.00: FC København-AC Horsens
Søndag 18.00: Lyngby-Randers FC
Mandag 19.00: AGF-Brøndby IF

Læs også:Tre point i tre kampe: Sådan ligger Thorup i forhold til tidligere FCK-trænere

Læs også:Randers og SønderjyskE er ikke alene: Her er fem skøre disciplinærsager

Læs også:Avis: Vil lukke endnu færre tilskuere ind i Superligaen