Kolja Afriyie forventer snarlig forlængelse
Illustration
Superliga

Kolja Afriyie forventer snarlig forlængelse

FC Midtjylland og Kolja Afriyie ønsker at forlænge det samarbejde, der lige nu står til at udløbe til nytår. Højre backen regner med afklaring i løbet af et par uger.

FC Midtjylland har ikke gjort særligt flittigt brug af den tyske højre back Kolja Afriyie det seneste halve års tid. Afriyie har været ude med en diskusprolaps, der har hindret ham i at præstere på 100 procent.

Sidste mandag var han med fra start for første gang i denne sæson i Kristian Bak Nielsens fravær, og siden har træner Glen Riddersholm givet udtryk for, at han ønsker at forlænge med Afriyie, der har kontraktudløb til nytår. Den plan er den 31-årige tysker helt med på, og parterne forhandler.

- Vi er i gang med at forhandle, og jeg ser rigtig positivt på en forlængelse. Jeg er glad for at være her og føler også nu, at jeg igen er ved at være på 100 procent, efter jeg i noget tid har kæmpet med en diskusprolaps. Det er sjovt at være her, og der er tryghed over hele linjen omkring spillerkonceptet, og jeg håber, vi kan bygge videre på den gode sæsonstart, og at jeg kan blive her og opleve det. Min agent har været i dialog med forskellige klubber, men jeg koncentrerer mig om FC Midtjylland, og jeg forventer, der er en afklaring indenfor et par uger, siger Kolja Afriyie til tipsbladet.dk.

Mens Kolja Afriyie har siddet udenfor, har anfører Kristian Bak Nielsen sat sig tungt på højre back-positionen på FC Midtjyllands hold. Derfor må Afriyie nøjes med at være back up for anføreren samtidig med, at træner Glen Riddersholm har en helt anden plan med Afriyie.

- Glen har sagt til mig, at han gerne vil bruge mig i midterforsvaret, og jeg har jo også spillet derinde ved flere lejligheder i foråret. Jeg træner mest som midterforsvarer nu og har det godt med være gardering for Erik og Patrick og for Bak, når han ikke kan spille. Pladsen centralt ligger godt til mig og min måde at kommunikere på, og så har de mange ture op og ned af kanten også slidt lidt min fysik, så jeg er glad for, at jeg gennemgår den her udvikling, og at Glen også vil bruge mig på en anden måde.

Kolja Afriyie spillede i FC Midtjylland fra 2006 til 2010, hvor han skiftede til Energie Cottbus i 2. Bundesliga. Han vendte tilbage i 2011.