Video : Tipsbladet
Superliga

Slut med søvnløse nætter: Næstbedst efter Brøndby

De er næstbedst i Superligaen i 2024, og det er der flere forklaringer på.

HERNING (Tipsbladet): Mens hjemmeholdet FC Midtjylland havde en tung mandag eftermiddag og aften, der næppe er blevet lettere i dag med et massivt regnvejr over det meste af Jylland, kom FC Nordsjælland afsted fra Herning med tre vitale point som åbning på medaljeslutspillet.

Den del af Superligaen, hvor tingene som bekendt afgøres, har FC Nordsjælland tidligere haft det voldsomt svært med, senest for et år siden, hvor man havde en stor chance for at vinde guld men måtte tage til takke med middelmådige resultater og sølv.

Her i 2024 er FC Nordsjælland til gengæld kommet godt i gang med fire sejre, en uafgjort og kun et nederlag i Parken i liga-sammenhæng, hvilket man i næste runde har mulighed for at revanchere mod FCK, som FCN kan lukke hullet til med en sejr.

FC Nordsjælland havde et intenst efter med 12 europæiske kampe, og selv om de Europa-kampe er noget, klubben meget gerne vil spille igen til efteråret, er forskellen på efteråret og foråret til at mærke, mener den centrale midtbanespiller Jeppe Tverskov.

- Vi har været inde i nogle perioder, hvor der var tre dage mellem kampene, og hvor vi skulle på lange udebaneture til Østeuropa og andre steder, hvor vi nogle gange kom hjem klokken fem om morgenen, ja rettere natten, siger Jeppe Tverskov.

OB og Vejle har kun spillet fem kampe.

- Vi har en lille idé om, at der er noget energi, der spiller ind. Vi havde rigtig mange kampe og spillede ofte med de samme spillere. Der gik lidt energi fra, at vi rejste og spillede så meget, og det var ikke mindst mentalt. Jeg synes, vi er et godt sted, hvor vi skaber en del mere, siger Jeppe Tverskov.

FC Nordsjælland havde i efterårssæsonen ture til blandt andet Beograd, Trnava, Istanbul og Razgrad ved siden af det sædvanlige Superliga-program.

FC Nordsjælland møder FC København klokken 16 på søndag.

Nordsjællænderne har efterfølgende en vigtig pokalsemifinale mod AGF torsdag 11. april, hvor man skal forsøge at indhente et 2-3-nederlag til århusianerne i Farum fra den første kamp fredag i sidste uge.

Pokalen giver i næste sæson en ekstra god Europa-billet sammenlignet med i denne sæson. Læs mere om det her.