Video : Tipsbladet
EM

Landsholdschef om baneproblemer: Uforståeligt

Uefa må lægge sig i selen for at undgå træningsbanebøvl ved kommende slutrunder, mener landsholdschefen.

Det irriterer landsholdschef Christian Nørkjær, at både trænere og spillere på det danske EM-hold er bragt i en situation, hvor holdets træningsbane er en faktor, de bliver nødt til at forholde sig til, når de er i gang med forberedelserne til en slutrunde.

Det er ikke kun Danmark, som har udfordringer med sin EM-træningsbane. Også Schweiz har været højlydte omkring træningsbanens tilstand kort før slutrundens start.

Derfor forventer den danske landsholdschef, at Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der stiller en træningsbane til rådighed for de deltagende landshold, efter EM vil evaluere forløbet grundigt, så noget lignende kan undgås til kommende slutrunder.

- Der bliver en efterevaluering af det her forløb. Det er jo et EM, og det er uforståeligt, at vi stadig skal stå her og snakke om det.

- Vi har haft god dialog med Uefa og med Schweiz for lige at snakke om, hvad vi og de gør. Det er ens for os og Schweiz, at fokus fra banen skal fjernes. Og så bliver der arbejdet bag kulissen for at finde ud af, hvad der er gået galt mellem Uefa og de tyske arrangører. Det skal afklares, hvorfor vi står i den her situation, siger Nørkjær.

Havde DBU ikke været opmærksomme på banens tilstand og på et forholdsvis tidligt tidspunkt sat ind, kunne det have været en endnu værre træningsbane, der mødte de danske EM-spillere i Freudenstadt.

- Vi har kastet vores egen groundsman (græsansvarlige, red.) ind i puljen i de sidste mange uger, fordi vi ikke er tilfredse. Vi har gjort alt, hvad vi kunne - og meget mere end det - for det er Uefas og de tyske arrangørers ansvar, siger Christian Nørkjær.

Han har selv været koordinator mellem græseksperter, de lokale arrangører og Uefa, da det skulle besluttes, at Danmark skulle have en helt nylagt træningsbane.

- Det er helt sikkert noget energi og fokus, vi ikke burde bruge. Det har fyldt meget og trukket meget energi ud af mig. Det vil være løgn at sige andet, siger han.

Landsholdets første træning på den nylagte bane viste heldigvis, at den er bedre end frygtet.

- Jeg er glad for, at spillerne siger, at den ikke er så slem, som de havde regnet med. Det i sig selv er ikke et godt nok parameter, men det er bedre, end hvis de havde stået og sagt, at den her bane kunne de ikke træne på, siger Nørkjær.

Han glæder sig samtidig over, at banen ingenlunde burde være farlig for spillerne at træne på.

Forventningen er, at den nylagte træningsbane bliver bedre og bedre. Samtidig får den gavn af, at den fra fredag formiddag til mandag formiddag får ro, mens landsholdsspillerne er i Stuttgart før Danmarks EM-premiere.

Går det ikke som forventet, har landsholdet og Uefa en plan B i baghånden.

- Vi kigger på alle muligheder. Det er vi nødt til, når vi ikke ved, hvordan banen reagerer i de næste dage. Men vi træner i dag og igen i morgen (onsdag og torsdag, red.), og vi er egentlig ikke nervøse for banen frem mod vores første kamp.

- Men selvfølgelig arbejder vi på andre muligheder, og vores groundsman har været ude at se på de muligheder, der ellers er. Vi skal finde ud af, hvor lang tid det vil tage at få gjort noget klar, hvis vi måske skal bruge det på et tidspunkt, siger Christian Nørkjær.

/ritzau/