• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury

Lars Friis har forladt AGF: Jeg ser ikke korthuset falde fra hinanden

Foto: Getty Images

Den nye Viborg-træner Lars Friis tror stadig på sin gamle klub AGF, selv om der har det seneste halve år har været stor udskiftning på Fredensvang.

Af Sebastian Stanbury

AGF's bronzevindere har ændret udseende – i hvert fald uden for kridtstregerne. Siden i sommer har sportschefen Peter Christiansen og to assistenttrænere, Rubén Sellés og Lars Friis, forladt jobbet, men Friis, der tog sin afsked sidste weekend for i stedet at blive cheftræner i Viborg og er blevet erstattet af Johnny Mølby, tror stadig på sin gamle klub – selv om han dog mener, der stadig venter direktør Jacob Nielsen et stykke arbejde.

- Det er selvfølgelig en udfordring, når man pludselig mister en sportschef og så senere mister en assistent, men Jacob har jo erstattet mig én til én lynhurtigt. Den del er jeg egentlig ikke så bekymret for. Med hensyn til sportschefen har Jacob har dobbeltjobbet i lang tid, så der er noget, man skal have styr på, når den tid kommer, siger Lars Friis til tipsbladet.dk.

På trods af udskiftningen hæfter han sig ved, at der stadig er mange folk rundt omkring holdet, der har været i klubben længe.

Læs også:- Det er jo en noget atypisk situation

- Det, der altid har været min kæphest i det her, er kontinuiteten. Når man kigger på staben bag holdet, er David den længst siddende træner i Superligaen. Jeg er med på, at Karlsen (Morten, red.) er en forholdsvis ny assistent, og Johnny er en helt ny assistent. Men så er der en fysisk træner, som har været der i lang tid. Der er en chefanalytiker, som har været der i lang tid. Og der er to fysioterapeuter, som har været der i rigtig lang tid.

- Setuppet rundt om fungerer, og jeg tror, kontinuiteten skal bære det igennem. Det er ikke sådan, at jeg ser korthuset falde fra hinanden, tværtimod. Jeg synes, AGF har alle muligheder for at tage et step. Jeg glæder mig til at følge det, siger Lars Friis.

Den nyansatte Viborg-træner tager inspiration fra Aarhus med sig ind i det nye job.

Læs også:Tog fyring med oprejst pande: Kunne huske de små beskeder fra konen

- Jeg tager det med mig, at kollektivet kan løfte rigtig meget. Hvis man finder hinandens styrker og svagheder og er villig til at acceptere dem, så kan man faktisk løfte tingene rigtig højt. Det gælder på banen og uden for banen. Når kollektivet fungerer, er der rigtig gode chancer for, at individualisterne kan shine. Det var egentlig det, jeg synes, at der lykkedes rigtig godt i Aarhus. Der var noget samhørighed, der gik op i en højere enhed. Det var fandme fedt, siger Lars Friis.

Han og Viborg åbner sæsonen den 12. februar mod FC Fredericia. AGF starter 10 dage tidligere ude mod Vejle.

Læs også:Ny træner forventer det uventede i test mod Superliga-hold

Læs også:Ny AaB-træner: Der er meget at arbejde med

Læs også:Thomas Frank tilbage på træningsbanen efter coronasmitte

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020