• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

LBK-spiller før Brøndby-gensyn: Klubben lærte mig at være professionel

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

19-årige Kasper Jørgensen skiftede i sommerpausen fra Brøndby IF til Lyngby Boldklub. Søndag står han over for sine tidligere holdkammerater.

Af Ole Hoffskov

Kasper Jørgensen blev aldrig førsteholdsspiller i Brøndby IF, men det er den 19-årige højreback allerede blevet i Lyngby Boldklub, som han skiftede til forud for denne sæson. På søndag kan Jørgensen spille sin Superliga-kamp nummer ni.

Modstanderen er Brøndby IF.

Kasper Jørgensen skiftede til Brøndby IF fra FC Nordsjælland for godt et år siden og spillede fast på U19-holdet og fik også en del blå-gule reserveholdskampe i sidste sæson. Debut på førsteholdet blev det dog aldrig til, og derfor tøvede backen ikke med at skifte til Lyngby, da muligheden opstod. Han ville imidlertid ikke være opholdet på Vestegnen foruden. 

- Jeg ser meget positivt på mit ophold i Brøndby, selv om det ikke blev til nogle førsteholdskampe. Jeg fik for alvor et indblik i, hvad det vil sige at leve som professionel fodboldspiller, og at man skal være professionel hele tiden. Jeg var blandt andet med på en træningslejr med Alexander Zorniger, og det gav mig en stor forståelse for, hvorfor det er vigtigt, at man får slappet af og restitueret, når man kommer hjem, så man er klar til næste dag, siger Kasper Jørgensen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Kevin Mensah gjorde det godt som back, da han blev sin skade kvit, og fordi han blev omskolet, rykkede jeg ikke tættere på holdet. Sådan er det i fodbold, det er nogle små marginaler, der afgør tingene.

Læs også:Kan hentes kvit og frit: Ni tidligere Superliga-spillere har udløb i Sverige

Af Lyngbys første 12 kampe i denne sæson har Kasper Jørgensen fået spilletid i de otte, og han spillede fuld tid senest mod FC Nordsjælland.

- Jeg er faldet godt til i Lyngby. Det er en god klub med nogle rare mennesker, og så er jeg meget begejstret for vores trænerstab. Der er en klar og tydelig plan med, hvordan vi skal spille og gribe kampene an, og det kan jeg godt lide. Jeg er super glad og synes, Lyngby er en skøn klub. Det er også dejligt at mærke, at der er tiltro til mig, lyder det fra 19-årige Jørgensen.

Søndag går han og holdkammeraterne benhårdt efter tre point mod Brøndby IF.

- Det bliver sjovt at møde nogle af de gamle gutter, men det er selvfølgelig kun for alvor sjovt, hvis vi vinder, siger Kasper Jørgensen og kommer med sit bud på, hvordan oprykkerne får skovlen under de blå-gule favoritter:

- Vi skal spille vores eget spil. Det vil sige, at vi skal spille hurtigt og være dygtige til at finde de små rum, der opstår på banen. Brøndby vil helt sikkert forsøge at presse os højt, men det skal vi ikke lade os stresse af, og jeg er sikker på, vi er dygtige nok på bolden til at modstå det.

Læs også:Kamil Wilczek vil slå Ebbe Sand: Det er en enorm motivation for mig

- Og så bliver det jo en fed kulisse. Jeg synes, at Lyngby har nogle rigtig gode fans, som er med os både hjemme og ude. Der bliver tæt på fuldt hus på søndag, og det bliver selvfølgelig en fed oplevelse.

Er det første gang, du spiller foran så mange mennesker?

- Jeg sad på bænken en enkelt gang i Brøndby. Der kunne jeg for alvor mærke, hvordan Brøndbys fans lever og ånder for fodbold, slutter Kasper Jørgensen.

Der er kickoff mellem Lyngby Boldklub og Brøndby IF søndag klokken 18.00. 

Læs også:Da Silva: Hvis jeg scorer mod Brøndby, jubler jeg begrænset

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvem bliver vindere og tabere i TV-lotteriet?

Læs også:Optakt: Lyngby BK - Brøndby IF

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.