Video : Tipsbladet
Superliga

Lige pludselig gik FCK-talents drøm i opfyldelse

FC København-talentet Oliver Højer har i denne sæson fået lov at snuse til førsteholdet i sin favoritklub. Efter sommerferien drømmer han om at få debut.

Det skal som bekendt være skidt, før det bliver godt, og skidt var det for det unge FC København-talent Oliver Højer, da sæsonen gik i gang. 

En skade spændte ben for de første mange uger af sæsonen, men siden er den 17-årige midtbanespiller kommet stærkt tilbage, og lige nu er han en del af det danske U17-landshold, der om lidt skal spille EM på Cypern.

EM-deltagelsen bliver Oliver Højers anden store oplevelse i denne måned - den første fik han, da han pludselig blev udtaget til FC Københavns Superliga-mandskab til udekampen mod Silkeborg IF den 5. maj. Her sad han på bænken i hele kampen.

- Den ene lørdag var jeg inde i Parken og heppe som en sindssyg på holdet, og søndagen efter var jeg selv med i Silkeborg. Det var meget specielt pludselig at være en del af førsteholdet på den måde, men jeg prøvede at fokusere på bare at se de andre spillere som mine holdkammerater, selv om jeg i en stor del af mit liv har været fan af dem, siger Oliver Højer til Tipsbladet og sætter nogle flere ord på den regnfulde dag i Søhøjlandet, hvor han fra bænken så FCK vinde 3-0 over Silkeborg:

- Jeg havde drømt om det i virkelig lang tid. FC København har ligget i mit blod og mit hjerte, siden jeg blev født, og jeg har holdt med klubben altid. At prøve at være med på en kampdag var en utrolig oplevelse og meget stort.

- Bare det at opleve, hvordan hele setuppet er omkring en Superliga-kamp, er noget, jeg virkelig kan bruge. Det er noget helt andet, og det var fedt, for min store drøm er at komme op i FC Københavns førsteholdstrup.

Tidligere på året forlængede Oliver Højer sin kontrakt med FC København, og næste sæson kommer formentlig til at byde på masser af spilletid på U19-holdet.

Og forhåbentlig mere end det.

- At få debut på førsteholdet vil være virkelig stort, og det er det, jeg kæmper for, for jeg elsker virkelig FCK. Lige nu tager jeg det dag for dag, men selvfølgelig er mit mål for næste sæson at træne endnu mere med førsteholdet og måske få debut, siger FCK-talentet.

Gode gener
Oliver Højer har det ikke fra fremmede - i familien er der ganske stolte fodboldtraditioner.

Farmand Lars Højer spillede 211 kampe for FC København som aktiv, og storebror Casper Højer Nielsen kan ligeledes bryste sig af en flot karriere, som han i øjeblikket folder ud i den tyrkiske klub Rizespor.

I familien Højer bliver det ikke overraskende til mange timers snak om fodbold.

- Casper og jeg bor langt fra hinanden, men vi facetimer tit, så jeg får ofte talt med ham. Jeg ser ham ikke fysisk ret meget, men vi taler meget fodbold - det gør vi selvfølgelig også med vores far, fortæller Oliver Højer.

Det yngste skud på stammen i en rigtig fodbold-familie.