• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Lössl opdaget tilfældigt: Blev straks ringet op

Foto: Getty Images

Jonas Lössl fortæller om, hvordan han blev den første spiller på FC Midtjyllands akademi.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland hentede i vinterpausen målmanden Jonas Lössl til klubben, men som de fleste med lidt kendskab til ham nok ved, så er det ikke første gang, at midtjyderne har gjort dette.

Første gang var 2004, hvor en dengang helt ung koldingenser rykkede ind på det nyopstartede akademi i Ikast som den første spiller overhovedet. Det var klubbens dengang sportschef Jens Ørgaard, som spottede ham ved en tilfældighed og tog hurtigt fat i den daværende akademi-chef Claus Steinlein. Det fortæller Lössl i Canal 9-programmet SuperligaHjørnet.

- Han stod ude på en bane i Silkeborg og så sin dreng spille en turnering derude, og da der så var pause vendte han sig om og kiggede over. Dér spillede jeg for Koldings byhold i sin tid imod et midtjysk hold, siger han og fortsætter:

- Som han siger det, så havde jeg tre vilde redninger, og så ringede han til Steinlein og sagde 'Jeg har fundet vores målmand'. Det var sådan det gik for, og vi blev ringet op derhjemme en aften, hvor min mor fik tilbuddet om akademiet. Jeg blev ellevild med det samme. Kort efter var jeg til samtale deroppe og sagde ja med det samme, lyder det fra Jonas Lössl.

Efter den første periode i FCM fortsatte Lössl til udlandet, hvor han har spillet for Guingamp, Mainz, Huddersfield og Everton - og det er en karriere, som han altid har haft som sit klare mål.

- Jeg har altid fået den af skolelærerne, at jeg også skulle skrive noget seriøst på den der plan om, hvad man vil være, når man bliver stor - for jeg havde altid skrevet fodboldspiller, fortæller den 32-årige målmand.

Hos midtjyderne er der stor konkurrence om pladsen mellem stængerne, da Jesper Hansen også er der og har spillet de fleste kampe efter Lössls hjemkomst. Situationen har dog fået sat tankerne i gang hos Hansen. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus