Video : Tipsbladet
Superliga

Lurede på AaB'er: Det er min forbandede pligt

Silkeborg blev på deadlineday sat i forbindelse med AaB-spilleren, Younes Bakiz, men sådan et skifte blev aldrig til noget.

PORTUGAL (Tipsbladet): Der var smæk på nyhedsdækningen i Silkeborg IF på transfervinduets sidste dage. Flere af klubbens spillere blev rygtet videre til andre klubber, og en af disse var Stefan Teitur Thordarson. 

Islændingen blev meldt som et varmt emne i belgiske KV Kortrijk, der for nylig fik landsmanden og Superliga-kendingen Freyr Alexandersson som ny træner. Et skifte blev dog aldrig til noget. Dette selv om Thordarsons kontrakt med Silkeborg udløber ved årsskiftet, hvorfor hans salgsværdi blot går nedad bakke for nu.

Hvor kæden hoppede af her, behøver ikke nødvendigvis at være os.

Jesper Stüker
Sportschef, Silkeborg IF

Derfor er det oplagt at spørge Jesper Stüker, der er sportschef i klubben, hvorfor islændingen ikke blev solgt i det netop overstående transfervindue. Stükers svar peger i retning mod, at handlen ikke nødvendigvis faldt til jorden på grund af Silkeborg.

- Der er tre mulige grunde til det. Den ene er, at den klub, der skulle have ham, ikke ville betale nok. Den anden er, at vi ikke kunne acceptere tilbuddet, og den tredje er, om Stefan ønskede at skifte. Det er de tre elementer, hvis du skal til at lave en deal, og hvor kæden hoppede af her, behøver ikke nødvendigvis at være os, siger Silkeborg-bossen med rolig stemme. 

Bakiz kan være interessant
Tipsbladet har besøgt det hotel, som Silkeborg bor på, mens de er på træningslejr i Algarve, og Jesper Stüker er en travl mand. Han er den sidste person, der stiller op til interviews, efter han har været i møde, og lige så snart dette interview afsluttes skal han videre i et nyt møde. 

Man kan dog ikke mærke på Silkeborg-chefen, at han har travlt, for han tager sig tid til at svare uden at gøre anledning til at skulle videre.

Younes Bakiz er et navn, som de har lagt mærke til i Silkeborg. Foto: Imago.

Stefan Teitur Thordarson er altså stadig Silkeborg-spiller, og det er de nok fint tilfredse med i klubben, som skal forsvare en top seks-placering og forsøge at spille sig i pokalfinalen. Måske kunne man have tilføjet truppen yderligere kræfter, for Tipsbladet kunne erfare på deadlineday, at klubben lurede på AaB-profilen Younes Bakiz, og at der havde været dialog om et muligt skifte i nogle dage op til.

Hvis det kunne være en mulighed, at vi skulle sælge Stefan Teitur, så er det min forbandede pligt sammen med Kent Nielsen og Peder Knudsen at arbejde på nogle alternativer.

Jesper Stüker
Sportschef, Silkeborg IF

Det blev dog aldrig til noget, og Bakiz ville nok ikke være en direkte afløser for Thordarson, såfremt en handel ville blive til noget, da de er forskellige spillertyper. Jesper Stüker klapper dog ikke helt i, når snakken falder på AaB-manden.

- Det er jo sådan, at hvis det kunne være en mulighed, at vi skulle sælge Stefan Teitur, så er det min forbandede pligt sammen med Kent Nielsen og Peder Knudsen at arbejde på nogle alternativer, hvis det skulle realiseres, og det vil ofte være en tre-fire spillere, der kunne være i pipelinen til det.

- Det kunne også være, at en spiller som Bakiz kunne være interessant for os, selv om det ikke nødvendigvis er en en til en-position for Teitur, fortæller han med et skævt smil.

Krævede noget ekstraordinært
Én spiller som heller ikke blev sendt videre fra Silkeborg i januar var Alexander Busch, selv om den portugisiske klub Braga var meget varme på ham. Som Tipsbladet forstod det, fik den portugisiske klub sågar afvist et bud på mere end 30 millioner kroner. 

Jesper Stüker talte om alt fra Stefan Teitur Thordarson til Younes Bakiz til Alexander Busch i de godt 15 minutter, Tipsbladet fik lov til at tale med ham i. Foto: Malte Dunk.

Jesper Stüker har ingen kommentarer til, om der reelt landede et bud på Busch på hans bord i januar, og han siger, at der skulle noget helt ekstraordinært til, hvis de ville sælge ham, fordi de også lige har sagt farvel til Tobias Salquist.

Vi hørte om et bud på mere end 30 millioner – er det ekstraordinært?

Det ved jeg ikke. Vi er ikke nået dertil, hvor vi syntes, det var en mulighed, det vi mødte i det her vindue. Vi har også sagt nej til Tobias nogle gange, og der har også været noget med Mark Brink nogle gange, og det er der nok en sandhed i.

- Når man siger nej til en spiller, er der jo en risiko for, at prisen kan falde hen til næste transfervindue, men det kan også gå den anden vej. Den risiko er vi i en position, som vi føler, at vi lidt bedre kan tillade os at tage og så tage lidt større hensyn, så vi ikke bliver for sårbare rent sportsligt.

Dermed er håbet i Søhøjlandet naturligvis, at Busch fortsætter sin flotte udvikling. Denne gang som leder i forsvaret, og det er nok ikke noget, som tæller ned, når han en dag skal sælges.