Video : Tipsbladet
Superliga

Knap en tiendedel af Lyngby kan ende på tvangsauktion

Der ligger fortsat 9 procent af aktierne i Lyngby Boldklub i konkursboet efter Hellerup Finans. Hvis ikke parterne kan enes om, hvad der skal ske med dem, kan aktierne ende på tvangsauktion. Klubben melder sin plan med aktierne ud i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling.

Næsten en måneds uvished og frygt for Lyngby Boldklubs fremtid stoppede den 9. februar. En gruppe af lokale investorer, der kaldte sig 'Friends of Lyngby', købte sig ind i klubben, men de overtog ikke det hele.

Det tidligere Hellerup Finans ejede omkring 80 procent af aktierne, hvoraf Lyngby-vennerne købte lige over 70 procent. Dermed blev 9 procent hængende i Hellerup Finans' konkursbo. Og der er de stadig.

Der er flere ting, der afgør, hvad der skal ske med de 9 procent, og de kan ende med at blive solgt på tvangsauktion. Der er dog også andre muligheder i spil, inden det kommer så vidt. Det afgør de kommende uger og måneder.

Men først en forklaring.

Nogle af de investorer, der havde penge til gode i Hellerup Finans, da det krakkede, mener at have en sikkerhed for deres investeringer i form af Lyngby Boldklub-aktier. De har, som det hedder, påberåbt sig en panteret.

De 9 procent skal på et tidspunkt sælges videre, men værdien af dem kommer givetvis til at afgøre, hvor stort et slagsmål der kommer til at være. Helt fortegnet kan man sige, at hvis de er én krone værd, er pantehaverne nok ligeglade, men hvis aktierne er en million værd, vil forvalterne af konkursboet nok gerne gå panteretten efter i sømmene. 

Så langt, så godt.

Hvem skal så blive enige om værdien? Det skal advokat Lars Skanvig, der er kurator i konkursboet, sammen med dem, der har påberåbt sig panteretten, og mulige købere. Hvis de ikke kan finde fælles fodslag, ender aktierne på tvangsauktion.

Værdien kommer givetvis til at afhænge af, hvordan det går Lyngbys Superliga-hold i denne sæson. Nedrykning er i den grad stadig en risiko. Derudover spiller det også en rolle, hvad 'Friends of Lyngby' vil med klubben. Det kunne jo tænkes, at de ønsker at overtage aktierne af konkursboet.

Det er også væsentligt, hvor stor en del af klubben, at Lyngby-vennerne ejer, når og hvis de sælger dele af den videre. Som talsmanden Mads Byder fortalte til tipsbladet.dk i sidste uge, sigter de på at beholde en del af ejerskabet, hvis nogle af de interesserede udenlandske investorer vender tilbage.

Præsenterer plan i næste måned
Det svar må dog vente, til klubben indkalder til ekstraordinær generalforsamling, fortæller bestyrelsesformand Tommy Petersen.

- Det er en relativt kompleks situation, fordi nogle aktier stadig er ejet af Hellerup Finans, og der er cirka 18 procent, der er ejet af 130 forskellige aktionærer. Der er det fuldstændig rigtigt, at det skal vi forholde os til. Det er en af de ting, vi skal være meget klar i spyttet med, og det kommer vi også til at være, siger han til tipsbladet.dk

- Der bliver indkaldt til generalforsamling i slutningen af april, og der vil det fremgå fuldstændig, hvordan vi forholder os til den aktionærfordeling. Det kan jeg ikke kommentere på nu, for det skal alle have at vide samtidig. Jeg må ikke og ønsker ikke forfordele eller lave separate aftaler med de aktionærer, så det skal håndteres fuldstændig gennemskueligt, og det bliver det også.

Aktierne er en del af en større oprydning i Lyngby Boldklub, som de nye ejere er i gang med. Vi har tidligere fortalt, at de har lavet aftaler med både et ambulancefirma og nogle investorer, som klubben skyldte penge som følge af den tidligere ledelses beslutninger.

Derudover overvejer klubbernes organisation, Divisionsforeningen, om konkursreglerne i dansk fodbold som ændres. Få overblikket over oprydningen i Lyngby Boldklub her.