Video : Tipsbladet
Superliga

Målmand har afvist FCK på grund af Grabara

Skal man tro hollandske Nick Olij, så har FC København haft snøren ude efter ham.

FC København er på målmandsjagt, og den jagt ramte noget af et bump onsdag, da Hakon Valdimarsson, som FCK ellers har budt på, blev meldt til Brentford.

Det lader dog til, at Peter Christiansen har haft flere målmænd i kikkerten, hvilket nu ikke er så usædvanligt igen. 

En af disse er hollænderen Nick Olij, som til daglig står i Sparta Rotterdam. Her skulle interessen have været særdeles konkret, for i et interview med ESPN fortæller målmanden selv, at han har afvist FC København, fordi Kamil Grabara stadig er i klubben. 

- Jeg har talt med dem (FC København, red.), men deres førstemålmand er der stadig, så det er ikke en mulighed for mig, siger han, inden han slår fast:

- Jeg har en god alder, og jeg vil fortsætte med det at spille, så det vil være en skam at sidde på bænken.

Nick Olij er førstemålmand for den hollandske klub, og her gør han det rigtig godt. Tilbage i oktober var han sågar på bænken for det hollandske landshold i EM-kvalifikationskampene mod Frankrig og Grækenland. 

Nick Olij er fast mand hos Sparta Rotterdam, der er nummer otte i Eredivisie. Foto: Imago.

Derfor er den 28-årige keeper altså ikke uden evner, og selv om det ikke bliver i FC København i denne omgang, så kan det være, at de napper ham til sommer, hvis de er tålmodige.

- Der sker en masse ting. Vi tænker os grundigt om, og når vi tager vores valg, så vil det være det rigtige. Om det er nu eller til sommer, ved jeg ikke endnu. Vi må se, hvad der sker, siger han. 

Nick Olij håber at blive udtaget til EM til sommer, hvilket understreger vigtigheden af at stå fast for enten Sparta Rotterdam eller en ny klub til foråret. 

Hollænderen har indkasseret 24 mål i 18 ligakampe i denne sæson. Han har stået for Sparta Rotterdam siden sommeren 2022. 

FC Københavns målmandssituation er blevet besværet af, at Theo Sander er ude med en skade. Omvendt bliver Kamil Grabara sæsonen ud. Det betyder, at klubben lige nu råder over Grabara og Andreas Dithmer i målet.