• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Månedens Hold i Superligaen - juni

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Månedens Hold i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

Alle Superliga-kampe i juni er afviklet, og det er tid til at gøre status.

På grund af coronakrisen bød Superligaen på et tætpakket program i den forgangne måned, så der har været masser at fodbold at hygge sig med oven på nogle triste måneder.

Silkeborg IF og Esbjerg fB er allerede rykket ud af Superligaen, mens FC Midtjylland er så godt som mestre efter seneste sejr over FC København. AGF er den største bejler til tredjepladsen, men århusianerne kan komme under pres.

Her er Månedens Hold i Superligaen:

Målmand: Karl-Johan Johnsson, FC København
FC København har med al sandsynlighed tabt mesterskabet, men overordnet er det gået fint efter coronapausen, og det er i høj grad Karl-Johan Johnssons fortjeneste. Svenskeren har flere gange været FC Københavns redningsmand, og særligt opgøret mod FC Nordsjælland den 14. juni huskes for en fremragende præstation af målmanden. 

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 30. spillerunde

Højre back: Ryan Johnson Laursen, OB 
0-6-nederlaget mod Silkeborg står i høj grad malet hen over OB i juni, men når man koger måneden sammen, har fynboerne faktisk gjort det pænt og vundet fire af seks kampe. Ryan Johnson Laursen har været velspillende på højre back, og han strålede især mod sin tidligere klub Esbjerg, hvor han både scorede og assisterede. 

Central forsvarer: Andreas Maxsø, Brøndby IF 
Brøndby-kaptajnen var én af Superligaens bedste spillere i juni. De blå-gule har godt styr på defensiven og er det eneste hold, der ikke har tabt i mesterskabsspillet. Andreas Maxsø er den store arkitekt bag, og landstræner Kasper Hjulmand, der har set tæt på samtlige minutter af Brøndbys kampe, må have sat et flueben i sin notesblok. 

Central forsvarer: Alexander Scholz, FC Midtjylland
Superligaens bedste midterforsvar løber rundt i FC Midtjylland, og man kunne uden problemer putte både Erik Sviatchenko og Alexander Scholz på Månedens Hold hver eneste gang. I juni løber Scholz med pladsen. FCM afgav stort set ingen chancer i opgørene mod FC Nordsjælland, AaB, Brøndby IF og FC København, og topholdets defensiv har europæisk klasse. Alexander Scholz scorede tilmed et enkelt mål. 

Venstre back: Casper Højer Nielsen, AGF 
Mange klubber lurer på Casper Højer Nielsen, der solgte sig godt i den forgangne måned. AGF-backen har en af Superligaens bedste venstre fødder, og han er tilmed opmærksom på sit defensive arbejde. En fremragende back, der har udviklet sig meget i Aarhus. 

Højre midtbane: Jon Dagur Thorsteinsson, AGF 
Jon Dagur Thorsteinsson leverede en af sæsonens bedste individuelle præstationer mod FC Midtjylland, hvor han lavede hattrick og en enkelt assist i AGF's sejr på 4-3. Islændingen noterede sig også for et oplæg mod AaB, og han kan se tilbage på en flot første sæson i Danmarks næststørste by. Thorsteinsson skal finde en smule mere stablilitet i sit spil. Er af og til lidt for meget en "humørspiller". 

Læs også:Simon Tibbling bekræfter: FC Nordsjælland bød på mig

Central midtbane: Frank Onyeka, FC Midtjylland
Nigerianeren laver meget af det usynlige arbejde i FC Midtjylland, men det er, som om folk for alvor har fået øjnene op for Frank Onyeka. Topholdet er især berømte for deres defensiv, og den starter på mange måder ved Frank Onyeka, der er en fremragende skraldemand på den centrale midtbane. Det er kun gået galt for FC Midtjylland én gang i mesterskabsspillet, og det var hjemme mod AGF. Hvem manglede ulvene i den kamp? Korrekt. Frank Onyeka.  

Central midtbane: Rasmus Falk, FC København
Han skal stadig blive bedre til at lave mål og assists, men Rasmus Falk klæder FC Københavns midtbane utrolig meget, og han var god i den forgangne måned, hvor han i øvrigt både scorede og assisterede. Falk er en uortodoks midtbanespiller, som er vanskelig at spille over for. Han er FCK's kreative hjerne. 

Venstre midtbane: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland
Man må give Mikkel Damsgaard, at han spiller sin tid i dansk fodbold til ende. Det har ikke påvirket ham det mindste, at han rykker til Sampdoria lige om lidt, og juni bød blandt andet på to flotte scoringer mod AaB. Det har været en fænomenal sæson for 19-årige Damsgaard. 

Angriber: Emil Riis Jakobsen, Randers FC
Det har været en god måned på- og udenfor banen for Emil Riis Jakobsen. Inde på banen blev det til fire scoringer, og udenfor kridtstregerne belønnede Randers FC angriberen med en ny kontrakt. 22-årige Emil Riis Jakobsen har et stort potentiale. 

Angriber: Hallur Hansson, AC Horsens 
Man må hylde AC Horsens for præstationerne på denne side af corona. Den Gule Fare har ikke tabt i Superligaen, og Bo Henriksens mandskab er allerede sikret en ny sæson i den bedste række. Hallur Hansson har været en profil på Horsens-holdet, og han har blandt andet hjulpet sit hold på vej med tre scoringer i den forgangne måned. 

Læs også:Anders Christiansen: Havde lidt mere seriøse snakke med Brøndby

Læs også:Var meget tæt på Brøndby: Svensk back kan hentes kvit og frit

Læs også:AC Horsens henter back i Fremad Amager

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus