Video : Tipsbladet
Superliga

- Måske skal han overtage efter Grabara

FC København henter ifølge flere spanske medier en ny målmand i spansk fodbold, og ham kan fodboldeksperten godt se på den lange bane hos de danske mestre.

FC København har ifølge flere spanske medier sikret sig en aftale med den australske landsholdsmålmand Matt Ryan, der kommer til fra Real Sociedad.

Handlen er endnu ikke officiel, men han skulle være i København for at færdiggøre de sidste detaljer, inden han så kan tørne ud for FC København.

Med Kamil Grabara skadet, så skal Matt Ryan vippe Kalle Johnsson af pinden mellem københavnernes stænger, og det mener TV3 Sports fodboldekspert, Ken Ilsø, også er sandsynlig, da han ikke er imponeret af svenskeren.

- De sidste syv kampe han [Kalle Johnsson, red.] har spillet for FC København, der har han lukket 16 mål ind. Til ham er det da et vink med en vognstang om, at man kigger andre veje.

- Jeg har det sådan med Kalle Johnsson, at han er en ganske fin målmand, men jeg synes også, hvis vi tager målet, som han lukker ind mod Brøndby, så er det ikke et decideret drop, men det er derhenne af.

Det vides endnu ikke hvor lang en aftale Matt Ryan får i FCK, men Ken Ilsø kan sagtens se, at han kommer ind og overtager permanent efter Kamil Grabara. Det må også forventes, at polakken på et eller andet tidspunkt skal prøve sig af andetsted, hvis han fortsætter sin opadgående formkurve.

- Man skal også huske på, at man har Grabara, som er en ung og lovende målmand. Men i og med at Mathew Ryan ikke har spillet hele sidste år, så er det måske derfor, at man kan hente ham nu. Han er måske også tiltænkt en rolle, hvor han måske skal overtage bagefter ham [Grabara, red.].

Matt Ryan spillede sidste sæson i Real Sociedad, hvor det kun blev til ni kampe. Han havde en kontrakt frem til næste sommer, men alt tyder på, at han veksler den til en kontrakt i FCK. 

Ken Ilsøs kollega hos TV3 Sport, Allan Kuhn, har også kommenteret tilgangen af den australske stjerne, og han er særligt forbavset over prisskiltet. Læs mere om det HER.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.