• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Makienok fortryder skifte: Ikke det bedste match

Foto: Getty Images

Simon Makienok havde i sommer muligheden for at rykke tilbage til tysk fodbold, men den tidligere Brøndby-profil valgte at tage til Hvidovre, hvor han allerede er faldet fortrinligt til. I et interview med Tipsbladet erkender Makienok, at han nok skulle være taget til Hvidovre allerede sidste år, hvor han i stedet valgte AC Horsens.

Af Lars Gram-Hanssen

Tipsbladet i Hvidovre. 

Han har en fortid i Brøndby og flere store klubber i Italien, Tyskland og England, men efter otte år i udlandet besluttede Simon Makienok sidste sommer at vende tilbage til Danmark.

Den store angriber skiftede fra FC St. Pauli til AC Horsens på en fri transfer, men det viste sig desværre at være den forkerte beslutning at skifte til den jyske klub, der endte med at rykke ud af Superligaen. 

Sådan lyder vurderingen selv fra Simon Makienok i et interview med Tipsbladet. Over en kop kaffe på Peter Lassens kontor sætter den tidligere Palermo- og Charlton-spiller ord på sin beslutning at fortsætte karrieren i vestegnsklubben. 

- Det kom i stand ved, at vi har haft en connection og en dialog over et års tid efter, at jeg besluttede, at jeg gerne ville hjem til Danmark og spille. Så vi snakkede lidt sammen sidste sommer, men der valgte jeg så at tage til Horsens, hvilket måske ikke var det bedste match, set i bagklogskabens klare lys, og det havde Lassen allerede fortalt mig inden jo, lyder det fra Simon Makienok, hvorefter Peter Lassen slår en latter op i baggrunden. 

- Jeg tænkte, at jeg stadig skulle spille Superliga, og det prøvede jeg så af, og det var ikke det bedste match. Og derfor snakkede vi sammen igen denne sommer, og så blev vi hurtigt enige om en samtale.

Så set i bakspejlet ville du egentlig ønske, at du var taget til Hvidovre alllerede for et år siden?

- Ja, det havde måske været det bedste. Så havde jeg været med til at rykke op i Superligaen, og jeg ville have lært det hele endnu bedre at kende. Nu skal jeg lære mine holdkammerater at kende, og de skal også lære, hvordan jeg bliver sat i scene bedst. Og det er jo ikke noget, der bare lige kommer på et par uger, siger Simon Makienok. 

Havde du nogle andre muligheder denne sommer?

- Jeg har hele tiden haft en masse tilbud fra Tyskland, da jeg gjorde det godt, da jeg var dernede, hvor jeg har et fint navn. Men jeg havde besluttet mig for, at jeg vil spille i Danmark og være herhjemme og finde noget på Sjælland. Så der var egentlig ikke så mange andre muligheder eller andre interessante ting, synes jeg.

Hvordan har det været at spille i Hvidovre, i forhold til andre klubber, du har været i?

- Rent fodboldmæssigt er det ikke fordi, at der er den store forskel. Fodbold er fodbold. Det er klart, at Hvidovre er en mindre klub, når vi taler faciliteter og stadion, i forhold til nogle af de andre steder, jeg har spillet. Men der, hvor jeg er i min karriere, er det ikke noget, der fylder særligt meget. Det, der har fyldt meget for mig, det er at være glad for at spille fodbold, og at spille for et hold, der spiller fed fodbold, siger Simon Makienok. 

- Det er fedt at være en del af. Igen kan jeg sammenligne med, at den måde, vi spillede på i Horsens, tiltalte mig ikke så meget. Det tiltaler mig meget mere, den måde vi gerne vil gribe fodbolden an på her i Hvidovre. Det er det, der fylder mest for mig, på det sted, hvor jeg er i min karriere. Det skal være sjovt og det skal være fedt.

Ifølge Simon Makienok har Hvidovre været den nemmeste klub at komme til, både fodboldmæssigt og personligt, idet han fra første dag har følt sig som en del af holdet. Hvidovre kører med et deltidsprofessionelt setup, og de fleste af spillerne har derfor et andet arbejde ved siden af. Det har Simon Makienok ikke, og den 32-årige angriber bruger derfor den ekstra fritid til at lægge planer for fremtiden. 

Hvidovre-angriberen fortæller, at han i øjeblikket reflekterer over, hvad der interesserer ham, og hvad der kan give ham den samme arbejdsglæde, som karrieren som fodboldspiller har givet ham i de seneste mange år. 


Simon Makienok var i mandags med til at sikre Hvidovre IF et overraskende point i udekampen mod FC Nordsjælland. Opgøret sluttede uden scoringer (Foto: Lars Rønbøg/Getty Images). 

Ser frem til Brøndby-kamp
I sidste sæson pendlede Simon Makienok i en periode dagligt de over 500 kilometer fra København til Horsens, inden den jyske klub meddelte angriberen, at han skulle flytte tættere på Horsens. Nu bor Simon Makienok næsten lige ved siden af Hvidovre Stadion, og angriberen lægger ikke skjul på, at det betyder meget for ham at kunne bo i København. 

Simon Makienok bor nu i en lejlighed 10 minutter fra Hvidovre Stadion, og ifølge angriberen gør det hverdagen meget nemmere, hvilket også øger glæden for at spille fodbold. På søndag venter en kamp mod klubben, hvor Simon Makienok fik sit store gennembrud, nemlig Brøndby. Ifølge angriberen er der en del ligheder mellem Hvidovre og Brøndby. 

- Jeg husker jo tilbage på min tid i Brøndby som der, hvor jeg fik mit gennembrud, men selvom at det var en svær tid, som klubben var i der, så husker jeg tilbage på det som gode minder. Primært fordi jeg selvfølgelig havde en god fodboldtid der personligt, men også på grund af alt omkring klubben. Jeg husker kun tilbage på det som en god ting, siger Makienok og fortsætter:

- Lidt ligesom det er her i Hvidovre, står Brøndby som klub for at arbejde hårdt, og der er lidt den der underdog-mentalitet. Og det er noget, jeg altid godt har kunnet lide at være i. Det er noget, jeg husker tilbage på fra den gang, alt det her med at være under pres og at have ambitioner og forventninger. Det er noget, jeg altid har levet godt under.

Simon Makienok spillede for Brøndby fra 2012 og frem til sommeren 2014, hvor Serie A-klubben Palermo købte den dengang 23-årige angriber, der også har repræsenteret HB Køge, Dynamo Dresden, Utrecht, FC St. Pauli, Charlton Athletic, Preston North End og Herfølge.