• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Officielt: Marcelo Bielsa scorer landstrænerjob

Foto: Getty Images

Rutinerede Marcelo Bielsa overtager landstrænerjobbet i Uruguay, der skuffede ved VM sidste år.

Af /ritzau/

Det bliver en krævende og velrenommeret træner, der skal forsøge at føre Uruguays landshold til en ny storhedstid på fodboldbanen.

Landets fodboldforbund meddelte natten til tirsdag dansk tid, at 67-årige Marcelo Bielsa er ny landstræner på en kontrakt, der strækker sig til og med VM-slutrunden i 2026.

Landstrænerjobbet var ledigt, da Diego Alonso i februar blev sat fra bestillingen på bagkant af et skuffende VM i Qatar tre måneder forinden. Ved VM røg Uruguay ud efter det indledende gruppespil, hvor holdet samlede fire point i kampene mod Sydkorea, Portugal og Ghana.

Bielsa bliver officielt præsenteret foran de uruguayanske medier på onsdag.

Argentineren har en mere end 35 år lang trænerkarriere bag sig. Senest stod han i spidsen for Leeds United, og i løbet af sine 3,5 år i Leeds, førte han klubben tilbage i Premier League efter 16 års fravær. Han blev fyret i februar sidste år.

Han har også været klubtræner for blandt andet Lille, Lazio, Marseille, Athletic Bilbao, Espanyol og hjerteklubben Newell's Old Boys, mens han har været landstræner for Argentina og Chile.

Bielsa er kendt som en exceptionelt detaljeret fodboldtaktiker, der værdsætter et aggressivt presspil og har en offensiv fodboldfilosofi. Den krævende argentiner er blandt andet en af Manchester City-manager Pep Guardiolas store inspirationskilder.

Uruguay vandt VM i 1930 og 1950. I nyere tid er holdets bedste VM-placering en fjerdeplads i 2010. Landet har vundet Copa America - det sydamerikanske fodboldmesterskab - 15 gange, senest i 2011.

/ritzau/