Video : Tipsbladet
Superliga

Maxsø: Disse oplevelser har gjort mig mere robust

Brøndby-anfører Andreas Maxsø har set lidt af hvert allerede i sin karriere.

I Brøndby har man i denne sæson en relativt ung trup, og blandt de ældste er Andreas Maxsø, som ikke er mere end 26 år. Midterforsvareren har dog oplevet lidt af hvert allerede efter et udlandsophold i blandt andet tyrkiske Osmanlispor.

Det har været med til at gøre ham ret robust, fortæller han i et interview på Brøndbys hjemmeside.

Læs også:Million-handler i sigte: 26 Superliga-profiler på affyringsrampen

- Det er noget helt andet i udlandet i forhold til Danmark. Tyrkiet var noget helt andet. Der skete nogle ting dernede, der gør, at der skal rigtig, rigtig meget til at ryste mig herhjemme. Jeg har prøvet nogle forskellige kulturer, og hvad det kræver at være ude, men jeg er ikke den eneste, som de unge kan læne sig op ad, siger han og fortsætter:

- Der er andre i truppen, der også har nået en alder, hvor de hjælpe med det. Tony (Jung, red.), Kev (Mensah, red.) og Josip (Radosevic red.) på sin egen måde kan også være der, lyder det fra Andreas Maxsø.

Læs også:Skuffet Brøndby-anfører: Det er derfor vi taber

Endvidere fortæller han, at han allerede i tiden i FC Nordsjælland for flere sæsoner siden var viceanfører, og derfor kendte han godt til de opgaver, som fulgte med som en af lederne på et fodboldhold. Dog er der ikke noget facit for, hvordan man skal gøre det, forklarer Maxsø

- Anførere er forskellige og er det alle på sin egen måde. Jeg gør det ved at arbejde stenhårdt hver dag. At tale lidt mere er noget, jeg har lagt på, siden jeg kom hjem til Danmark igen. Man skal tage en masse ansvar, også uden for banen hvor der skal planlægges ting, tales med pressen og de andre ting, der følger med, fortæller Brøndby-anføreren.

Foruden Tyrkiet har Andreas Maxsø også spillet for schweiziske Zürich og tyske Uerdingen i udlandet.

Læs også:Pokalkamp: Sådan stiller Brøndby IF op mod Fremad Amager

Læs også:Startopstillinger: Brøndby og SønderjyskE med udskiftninger

Læs også:En enkelt ændring i Brøndby-truppen mod SønderjyskE