• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Medie: FCK-stjerne var millimeter fra vildt skifte

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kamil Grabara havde et seriøst tilbud i sommer, indtil han blev ramt af en alvorlig skade.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kamil Grabara har været fænomenal for FC København siden han kom til klubben fra Liverpool i 2021.

Han var en af frontfigurerne på det FCK-hold, der i sidste sæson vandt det danske mesterskab. Her slog han også rekorden for flest minutter uden at lukke mål ind i Superligaen.

Derfor var den 23-årige polak, der lige nu er til VM med Polen, også i høj kurs, da sommerens transfervindue åbnede sine døre op. Ifølge den polske transferjournalist Piotr Dumanowski i programmet Matchyki.pl så var Grabara millimeter fra at skifte til Napoli.

- Hvis ikke det var for hans hovedskade, så var han taget til Napoli i sommer. Alting var skrevet ned på papir. Kontrakten lå på bordet og han var igang med at pakke, siger Piotr Dumanowski ifølge sport.pl.

- Jeg tror, at han fortryder lidt. En fed liga og en klub der er blandt de bedste i Europa lige nu. En god atmosfære, fansenes tilbedelse og en fantstisk træner.

Piotr Dumanowski refererer til Kamil Grabaras hovedskade i starten af sæsonen, hvor han i en kamp mod AaB fik en flyvende Mathias Ross i ansigtet. Det kostede ham flere måneder på sidelinjen og altså også muligheden i Napoli.

FC København frygtede det værste og hentede Mathew Ryan ind som afløser for Grabara, men polakken har siden sin retur generorbret pladsen som førstekeeper hos de danske mestre.

Men et skifte kan meget vel ligge og lure igen, for Grabara har bestemt gjort sig bemærket siden sin retur. Ved VM har han ikke de store chancer for at forbedre sine salgschancer, da Wojciech Szczęsny sidder tungt på pladsen som førstemålmand.

Kommer Napoli ind i billedet igen til januar, så har Kamil Grabara mulighed for at blive holdkammerater med sine polske landsmænd Hubert Idasiak og Piotr Zielinski. Klubben fører suverænt Serie A med otte point ned til AC Milan.

Foruden landsmanden Hubert Idasiak så skal Kamil Grabara kæmpe med Alex Meret og Salvatore Sirigu om den øverste plads i målmandshierakiet. En plads Meret sidder tungt på lige nu.