• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Million-spillet i Superligaen: Nu uddeles tv-pengene

Million-spillet i Superligaen: Nu uddeles tv-pengene
Foto: Lars Poulsen / Polfoto

Millioner af kroner kan flytte hænder afhængigt af resultaterne i sidste spillerunde i Superligaen. Se hvor mange Tv-penge din klub har udsigt til i placeringspuljen.

Af Torsten Kjems Hansen

Sæsonens sidste spillerunder står for døren og dermed er det igen tid til at uddele de mange millioner kroner fra tv-penge-puljen.

I alt er der omkring 250 millioner kroner i pulje - fordelt på forskellige parametre: Solidaritetspuljen, Markedspuljen, Placeringspuljen og Kamppuljen (Se den samlede oversigt over de mange millioner her)

En af de variable puljer er den såkaldte placeringspulje, hvor der uddeles omkring 25 millioner kroner ud fra de 12 klubbers placering efter den kommende 33. spillerunde. (Se fordelingsnøglen nederst.)

Kun fire holds placering er givet inden søndagens seks kampe, og der kan være store penge til forskel, når de sidste point er på spil for de otte resterende klubber.

Beløbene i fordelingsnøglen er lavet ud fra de anslåede værdier, der blev benyttet i den seneste sæson. Det er med forbehold for ændring af fordelingsnøglen i forbindelse med den ny-vedtagede strukturændring frem mod sæsonen 2016/17.

Det kan ske i 33. runde:

Nummer et: FC København
Interval: 1
FC København har forlængst sikret sig mesterskabet og puljen på 5,9 millioner kroner for førstepladsen efter 33. runde.

Nummer to: SønderjyskE
Interval: 2-3
Sønderjyderne har brug for et point til at sikre de sensationelle sølvmedaljer oven på en aldeles fremragende sæson. Men der venter ikke nogen nem opgave ude mod Brøndby, der også har meget på spil.
2. pladsen vil resultere i omkring 4,3 rare millioner kroner, men hvis det ender med bronze må klubben nøjes med en god million kroner mindre i klubkassen - ikke et ubetydeligt beløb for en klub, der slet ikke er vant til at høst sås store penge fra tv-puljerne. 

Nummer tre: FC Midtjylland
Interval: 2-4
Med uafgjort torsdag aften ude mod AaB sikrede FC Midtjylland sig endegyldigt europæisk deltagelse i den kommende sæson. Men midtjyderne kan både ende som nummer to, tre eller fire. 
En sejr hjemme over FC Nordsjælland er dog nødvendig for at rykke op over SønderjyskE, der skal tabe i Brøndby. Og netop Brøndby er truslen bagfra, hvis FC Midtjylland taber til FC Nordsjælland. Der er en forskel på hele 1,8 millioner kroner fra at blive nummer to eller fire.

Nummer fire: Brøndby
Interval: 3-4
Brøndby er sikker på fjerdepladsen og dermed kvalifikation til Europa League. Men Brøndby kan også nå de medaljer, der er sæsonmålet. Det kræver en hjemmesejr over SønderjyskE og at FC Midtjylland taber mod FCN. 
Der 3,2 millioner kroner for tredjepladsen og 700.000 kroner færre for fjerdepladsen.

Nummer fem: AaB
Interval: 5
AaB har smuldret chancerne væk og efter uafgjort torsdag forsvandt mulighederne for at komme i Europa. AaB er dog sikret femtepladsen, der kaster omkring 2,2 millioner kroner af sig.

Tjek også: Se hvordan tv-millionerne fordeler sig i de fire puljer

Nummer seks: Randers FC
Interval: 6-7
Randers hentede et point ude mod SønderjyskE og da OB på samme tid tabte mod AGF, kravlede klubben op over fynboerne og snuppede sjettepladsen, der giver cirka 1,8 millioner kroner i kassen - 300.000 kroner flere end syvendepladsen. Randers er kun et point foran OB, og skal dermed gerne bruge tre point hjemme over Esbjerg i sidste spillerunde.

Nummer syv: OB
Interval: 6-7
OB har tabt tre kampe i træk og er dumpet ned på syvendepladsen. Der skal tre point på kontoen hjemme mod AaB, hvis håbet om at slutte i top seks skal bevares - og så kræver det pointtab til Randers FC.

Nummer otte: FC Nordsjælland
Interval: 8-10
Det var en vigtig sejr hjemme over Viborg torsdag aften. FCN hoppede frem på ottendepladsen i stedet for at ligge nummer 10, hvilket havde været tilfældet ved uafgjort eller nederlag. 
Nu kan FCN med sejr over FCM i sidste runde sikre sig 1,2 millioner kroner i stedet for 700.000 kroner for 10. pladsen. Hvis det ender med pointtab søndag, truer både AGF og netop Viborg bagfra.

Nummer ni: AGF
Interval: 8-10
AGF viser fremragende form mod sæsonafslutningen og har i de seneste fem kampe hentet 11 point med tre sejre og to uafgjorte. Men det kræver flere point, hvis klubben skal rykke frem som nummer otte, hvor de 1,2 millioner kroner venter. På samme tid skal FC Nordsjælland smide point hjemme mod FC Midtjylland. Viborg er a point med AGF, så 10. pladsen kan også komme i spil

Nummer ti: Viborg FF
Interval: 8-10
Med nederlaget til FC Nordsjælland dumpede med nederlaget ned fra nummer otte til nummer 10, hvor der trods alt er en halv million til forskel. En sejr hjemme over Hobro kan dog skyde klubben tilbage som nummer otte, hvis både AGF og FCN smider point. Ender Viborg som nummer 10, kaster det bare 700.000 kroner af sig.

Nummer elleve: Esbjerg fB
Interval: 10-11
Esbjerg er isoleret på 11. pladsen og høster 400.000 kroner.

Nummer tolv: Hobro IK
Interval: 12
Hobro har ligget sidst ved alle tre uddelinger af tv-pengene og tager 200.000 kroner fra puljen med sig ned i 1. division. 

 

Anslået fordelingsnøgle for placeringspulje efter 33. runde :

Nummer 1: 5,9 millioner kroner.

Nummer 2: 4,3 millioner kroner.

Nummer 3: 3,2 millioner kroner.

Nummer 4: 2,5 millioner kroner.

Nummer 5: 2,2 millioner kroner.

Nummer 6: 1,8 millioner kroner.

Nummer 7: 1,5 millioner kroner

Nummer 8: 1,2 millioner kroner.

Nummer 9: 900.000 kroner.

Nummer 10: 700.000 kroner.

Nummer 11: 400.000 kroner.

Nummer 12: 200.000 kroner.
 

Tjek også: Se hvordan tv-millionerne fordeler sig i de fire puljer

Kampprogram 33. spillerunde:

Randers FC - Esbjerg fB

Brøndby IF - SønderjyskE

FC Midtjylland - FC Nordsjælland

Viborg FF - Hobro IK

FC København - AGF

OB - AaB