Foto: Lars Ronbog
Superliga

Minteh-drama: Her startede de ubehagelige beskeder

Ung Superliga-profil havde helt sikkert ikke en sjov weekend.

Der har været drama i Ådalen på Fyn de seneste seks dages tid. 

Først valgte OB at sende Yankuba Minteh på tribunen til forårspremieren mod Randers FC, fordi kantspilleren havde brudt klubbens interne regler i forbindelse med en bytur natten til lørdag. 

Da den 18-årige komet dukkede op på stadion for at støtte sine holdkammerater, blev han passet op af en gruppe personer, som truede ham. 

Derudover har Yankuba Minteh modtaget uacceptable beskeder på de sociale medier. Derfor blev han sygemeldt på ubestemt tid. 

I kølvandet på de kedelige episoder har Tipsbladet taget en snak med Bjørn Wesström - fodbolddirektør i OB - for at høre, hvad der er op og ned. 

Har I en idé om, hvem der passede ham op foran stadion i søndags - var det OB-fans?

- Det ved vi ikke med sikkerhed. Yankuba har fortalt os, at han følte sig truet, og det er det væsentligste for mig. 

Leder I efter de personer, og hvordan vil de blive straffet? 

- Vores sikkerhedsafdeling er koblet på sagen, men vores fokus lige nu er på Yankuba og hans situation. 

Hvordan har truppen reageret på hele situationen?

- Det er svært at generalisere. Hver spiller er forskellig og reagerer forskelligt på sådan en situation. Men helt overordnet har vi en rigtig stærk trup, og vi har en god dialog med truppen om både ting, der kan ske, og som er sket. Men det er klart, at det selvfølgelig kræver noget energi af os alle sammen. 

Ville Yankuba selv sygemeldes, eller opfordrede I til det for at give ham ro? 

- Yankuba er kommet til os med ønsket om at blive sygemeldt, og det ønske har vi valgt at efterkomme. Vi vurderer, at det er det rigtige her og nu. 

Hvornår begyndte de uaccptable beskeder at tikke ind på de sociale medier?

- I løbet af lørdagen. 

Vil I løbende tale med ham, eller vender han selv tilbage, når han er klar? 

- Vi er i tæt kontakt med ham. 

Passer det, at Yankuba ville væk i vinter, men det ville I ikke lade ham komme, og så blev hans lejr sure på jer? 

- Fodboldtransfers er en kompliceret størrelse, hvor flere parter skal være enige, før man eventuelt når til enighed om en handel. Det er en del af hverdagen som Superliga-klub, og der opstår altid en masse historier i forbindelse med et transfervindue. Dialogen om en given spillers situation og eventuel interesse for ham håndteres direkte med spilleren og hans bagland og ikke via medierne. 

Kan der være en sammenhæng mellem det og sygemeldingen?

- Yankuba er sygemeldt, fordi han føler sig utryg. Vi har vurderet, at det er det rigtige at gøre, slutter Wesström.

Ifølge flere medier blev Yankuba Minteh straffet af OB, fordi han var på natklubben Butchers i det centrale Odense natten til lørdag. 

Torsdag er det kommet frem, at kantspilleren er tilbage i træning for OB, og det kan ikke afvises, at han er med mod FC Nordsjælland i Farum fredag aften.  

OB har flere fanklubber, som alle tager afstand fra, hvordan nogle mennesker har behandlet Superliga-profilen. Læs hele den historie lige HER