Video : Tipsbladet
Superliga

Tager afstand fra Minteh-chikane: Halvhjerner!

OB's fanklubber påpeger yderligere, at de ikke er bekendt med identiteten på de mennesker, som har chikaneret Yankuba Minteh.

Yankuba Minteh har sygemeldt sig selv på ubestemt tid.

Det står klart, efter at den lynhurtige kant har været udsat for en hetz på sociale medier. Derudover blev han efter søndagens uafgjorte kamp mod Randers FC passet op af en gruppe mennesker, som opførte sig truende over for Minteh.

Hændelserne bliver mødt med foragt i OB's fanbase, hvor klubbens officielle fanklub "De Stribede" sammen med de andre fanklubber; Blok B, Ultras Odense, The Province Boys og Centro, har udsendt en fælles udmelding, hvor udtrykker deres foragt over for chikanen, lige de også gør det klart, at de ikke er bekendt med, hvilke personer der har chikaneret klubbens profil. 

- Søndag eftermiddag måtte vi se langt efter Yankuba Minteh på banen, da han havde brudt de interne husregler for truppen i OB. Derfor valgte truppen og den sportslige ledelse at give ham en intern straf, der betød, at han ikke var med i søndagens kamp. Det har vi fuld forståelse for, og det er håndteret, som det bør håndteres. Internt.

- Derfor skulle man også mene, at det nu er overstået, men desværre må vi fans vente længere tid på at se Minteh på banen. Der er nemlig sket det, at nogle halvhjerner har sendt en bunke ubehagelige beskeder afsted til Minteh, hvorfor han nu er sygemeldt, som OB netop har meldt ud.

- Det er noget, som vi finder fuldstændig uacceptabelt, og det er skammeligt at der her finder sted. Yankuba dummede sig - ja. Han fik sin straf - ja. Men det er en personalesag, som klubben har folk ansat til at tage sig af. Trusler og mishagsytringer i den grad, som vi er blevet gjort bekendt med - de skal ALDRIG finde sted!

- Vi er ikke bekendt med identiteten, på dem der er gået langt over grænsen for, hvad der er acceptable følelser at vise. Du må hjertens gerne være passioneret, men det her er milevidt fra, hvad der er acceptabelt, og det er ikke en adfærd, vi i fanmiljøet hverken vil identificere os med - eller for den sags skyld acceptere.

- Vi ønsker dig, Yankuba Minteh, rigtig god bedring - og så glæder vi os fantastisk meget til, at du igen er klar til at komme i aktion på banen. For den klub som vi alle står bag, står der i den fælles udmelding.

Tipsbladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Diana Larsen, der er formand for De Stribede, men hun henviser til den fælles udmelding.

Yankuba Minteh blev udeladt af søndagens nulløsning mod Randers, fordi han angiveligt var blevet spottet i Odenses byliv natten til lørdag. 

Sagen kommer på et utrolig dårligt tidspunkt for OB, som kæmper bravt om at komme med i top seks for første gang siden 2019, og her er Yankuba Minteh udset til at spille en enorm rolle med tanke på hans stærke efterår og salgene af Armin Gigovic og Issam Jebali.

Indtil nu bliver det dog ikke med Minteh på banen, så længe han er sygemeldt.