Foto: Christian Boier/FC København
Superliga

Mister stortalent til FCK: Vi er utilfredse

FC København har været på rov i Norge hos Frederikstad FK.

Det har ikke kostet FC København en krone at hente det norske stortalent Liam West i Fredrikstad FK. 

Midtbanespilleren, der også kan spille på kanten, skifter til de danske mestre dra den 1. januar, hvor han starter på U17-holdet og skal arbejde sig op i klubben.

Men i Fredrikstad mister man et stort talent, som man har investeret tid og penge i. Tilmed uden en overgangssum, da spilleren ikke har været på kontrakt i den norske klub.

Og det ærgrer sportschef Joacim Heier.

- Vi er naturligvis utilfredse med skiftet. Vi mener, at spilleren ville have bedre af at udvikle sig i FFK, inden han enten skulle til udlandet eller spille på øverste niveau i Norge. Desværre valgte spilleren og hans familie en anden mulighed. Men vi ønsker ham selvfølgelig held og lykke i den nye klub, og vi håber, han kommer til at gøre det godt, siger Joacim Heier til Tipsbladet.

Er I utilfredse med FC København?

- Vi vælger at fokusere på os selv og arbejder på at gøre os bedre, så vi kan vise spillerne, at vores klub er den bedste løsning for den langsigtede udvikling.

Har I været i dialog med FC København?

- Vi har ikke haft dialog med FCK om dette skifte, men vi har i en længere periode kendt til, at det ville ske.

Hvor stort et problem er det for jer, at I ikke får en transfersum?

- Vi investerer store beløb i vores akademi, og det er selvsagt negativt, når en talentfuld spiller, vi har udviklet over mange år, går gratis til en anden klub, slutter sportschef Joacim Heier.

FC København har de senere år hentet flere store talenter i nordiske klubber. Flere islændinge er i en ung alder rykket til FC København, ligesom det bedste eksempel er Roony Bardghji, som FCK formåede at hente i Malmö FF - det er en spiller, som FCK ventes at tjene mange millioner kroner på.

Du kan læse mere om FC Københavns aftale med Liam West her.