• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang & Ole Hoffskov

Morten Bruun: Mindst overraskende fyring ever

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Morten Bruun er langt fra blæst bagover, at Brøndby har fyret Niels Frederiksen. TV 2-eksperten mener, at de blå-gule fortsat er en hamrende attraktiv klub for en cheftræner.

Af Jacob Quvang & Ole Hoffskov

- Der er jo simpelthen ikke ret meget at sige til det, andet end at det er den mindst overraskende fyring ever.

Så klar i mælet er TV2 Sports fodboldekspert Morten Bruun, da Tipsbladet fanger ham kort efter, at Brøndby IF har meldt ud, at klubben har afskediget Niels Frederiksen som cheftræner.

Niels Frederiksen førte i 2021 Brøndby IF til et sensationelt mesterskab, men hvedebrødsdagene er for længst forbi på Vestegnen, der i denne sæson har skuffet i både Europa, pokalen og Superligaen.

Så Brøndby havde ikke andre muligheder end at sige pænt farvel til Niels Frederiksen, fastslår Morten Bruun.

- ALLE havde jo forventet, at der ville blive sagt farvel til Niels Frederiksen, i hvert fald hvis de tabte kampen til Viborg. Men jeg tror slet ikke, at det har været nogen udslagsgivende faktor. Det har bare været en understregning af, at de to parter er kommet til en skillevej, siger han og tilføjer:

- Det kan jo heller ikke nytte noget, at vi synes, at en tiendeplads, et pinagtigt pokalexit og et uforløst europæisk forløb er nok til at blive siddende som Brøndby-træner. Altså de er nummer ti. De har jo før ligget i den tunge halvdel, ikke ret tit, men det er jo dog sket. Men med den trup, de har, så går det jo slet ikke. 

Morten Bruun tror ikke, at Niels Frederiksen heller er i chok over, at han er blevet sparket ud af vagten, og han tvivler på, at fynboen kommer til at fælde mange tårer over fyringen. 

- Jeg tror ikke, at han er særlig ked af det. Jeg kan følge ham hundrede procent, når han siger, at han med stolthed kan se tilbage på sin tid i Brøndby. For det stod ikke på nogen måde skrevet i kortene, at Brøndby skulle blive danske mestre i den periode, Niels Frederiksen var der. Og han fik overvundet den skepsis, som der var, da han kom. Og den sæson, på trods af det var en coronasæson, komme til at stå i meget, meget lang tid som noget helt helt særligt.

- Niels Frederiksen kan på sin side så bebrejde Brøndby, at i stedet for at Brøndby oprustede, da de vandt det danske mesterskab i et forsøg på at manifistere sig, så blev de ved med at sælge ud. Det er jo også historien om Niels Frederiksens tid i Brøndby, at det er en tid, hvor de virkelig er blevet lænset for mange store profiler, lyder det fra Morten Bruun.

Selv om Brøndby har sagt farvel til mange profiler, er det nuværende hold alt for god til en tiendeplads i Superligaen, og derfor er der også grund til at bebrejde Niels Frederiksen, mener TV 2-eksperten.

- Hvis man skal udpege en skyldig, så synes jeg jo, at lige præcis det her efterår har Niels Frederiksens trup fået tilført spillere af en kaliber, som han tidligere og med stor ret har påpeget ikke var sket. De har fået Daniel Wass, de har fået Nicolai Vallys og Ohi. Det er en god trup. Det er det bare...... det er fuldstændig indiskutabelt.

- De har Superligaens bedste målmand, de har Andreas Maxsø, de har Josip Radosevic, de har Slimane. Altså, come on! Det materiale må man simpelthen ikke blive nummer ti med. Langt hen ad vejen synes jeg, at klubben gav Niels Frederiksen dårlige arbejdsbetingelser, men i efteråret her fik han virkelig gode arbejdsbetingelser, og det smittede ikke af på resultaterne eller spillet. Det har jo væltet ind med mål i Brøndby, siger Bruun.

Brøndby er afsindig attraktiv
Brøndby IF skal nu på jagt efter en ny træner, og selv om Carsten V. Jensen kan aflevere et hold på tiendepladsen til en ny chef, er der ingen tvivl om, at de blå-gule stadig vil kunne tiltrække en pamflet af toptrænere.

- Brøndby er afsindig attraktiv. En træner vil jo ikke kigge på den her enorme splittelse, der er i fangruppen. Han vil kigge på muligheder og et stadion, hvor der kommer mange tilskuere, en stor europæisk og dansk historik og – må vi formode – nogle store økonomiske muskler, som gør, at der er mulighed for at katapulsere Brøndby op lige under FC København. Jeg gad godt se den skandinaviske træner, som ville sige nej til Brøndby. 

Netop en skandinavisk træner vil på mange måder være et oplagt valg af Brøndby, men Morten Bruun er ikke helt sikker på, at klubben går den vej.

- Nej, det ved jeg såmænd ikke. En skandinavisk træner ved godt, hvad Brøndby er for en størrelse. Det er jo ikke sikkert, at hvis man kontakter en Bundesliga-træner, at han så vil tænke ”hold da kæft”. Hvis han har været træner  et sted, hvor der har været fuldt hus de sidste otte år, er det ikke sikkert, at han går bagover, bare fordi han får fortalt, at der nogle gange er 17.000 til Brøndbys kampe.

- Så forstå mig ret - det er et super, super, super attraktivt job, det her, slutter Morten Bruun.

Hvem bliver ny cheftræner i Brøndby IF? Her får du seks bud fra Tipsbladets redaktion.