Video : Tipsbladet
Superliga

Efter Tipsbladets afsløring: Præsenteret i Lyngby

Lyngby Boldklub har fundet klubbens nye cheftræner, efter kontrakten med David Nielsen ikke blev forlænget.

Morten Karlsen er ny cheftræner i Lyngby Boldklub.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside, efter Tipsbladet i sidste uge kunne afsløre, at Lyngby Boldklub ville ansætte den tidligere Superliga-spiller.

Dermed har Lyngby fundet sin nye cheftræner efter afskeden med David Nielsen, der i foråret hjalp klubben til overlevelse i landets bedste række.

- Vi er enormt glade for at have Morten på plads som ny cheftræner, og efter vores samtaler med ham er vi sikre på, at han er den rette profil for os, siger Andreas Byder, der er direktør i klubben.

- Vi startede med et bredt felt af omkring ti kandidater, som vi så fik ned på fem. Morten var den kandidat, vi havde den bedste fornemmelse med, og vi er glade for at han har takket ja til jobbet, siger Lyngby-direktøren.

Morten Karlsen har senest været træner i USA, hvor han har stået i spidsen for Orange County. Inden han blev cheftræner i den amerikanske klub, der spiller i den næstbedste række i USA, var han assistent samme sted.

Den 45-årige træner har også trænererfaring fra dansk fodbold, hvor han fra august 2020 til december 2021 var assistent i AGF, inden han drog til USA.

Derudover har han tidligere været ungdomstræner i FC Nordsjælland og cheftræner i HB Køge i landets næstbedste række.

- Morten har været igennem flere forskellige trænerskoler, både i Danmark og udlandet, og han har fået det bedste med fra alle verdener, siger Andreas Byder.

- Han har en klar idé om, hvad det er han vil, og han kommer til os med ret solid erfaring og en stor power - men også sult for at bevise sig i Superligaen.

Lyngby er heller ikke et helt fremmed sted for Karlsen. Som spiller havde han et kort ophold i den nordsjællandske klub, hvor det blev til 14 optrædener.

Midtbaneslideren startede dog sin aktive karriere i udlandet, da han brød igennem i hollandske FC Zwolle.

Efter 53 kampe i den hollandske klub vendte Karlsen næsen mod Danmark. Her blev det i alt til 172 superligakampe.

Størstedelen af optrædenerne var for FCN, men det blev også til ophold i blandt andre Randers, Esbjerg og Lyngby, inden han sluttede karrieren i HB Køge.

Karlsen får en toårig kontrakt med Lyngby.

/ritzau/