Napoli knuste Ajax i Amsterdam

Napoli var storspillende i sin 6-1-sejr hos Ajax, mens Liverpool dukkede Rangers FC med 2-0.

Napoli er kommet flyvende ud til den nye sæson og fortsatte tirsdag stilen med en storsejr hos Ajax i Champions League.

Syditalienerne kom bagud efter ni minutter, men takket være aggressivt presspil og hurtigt spil dominerede Luciano Spallettis tropper opgøret og vandt 6-1 efter blandt andet to træffere af Giacomo Raspadori.

I gruppe A's andet opgør hentede Liverpool en 2-0-pligtsejr mod fortsat pointløse Rangers FC.

Napoli har dermed ni point og en målscore på 13-2 på førstepladsen efter tre kampe. Liverpool er toer med seks point, og Ajax har tre point på sin konto inden turen til Napoli i næste uge.

Her skal cheftræner Alfred Schreuder have lagt en plan, der er væsentligt bedre end tirsdagens, hvis Ajax skal undgå en ny lussing.

Det begyndte ellers lovende for hjemmeholdet, da den tidligere FC Nordsjælland-profil Mohammed Kudus efter små ti minutter blev noteret som målscorer til 1-0, efter at han var blevet ramt af Kenneth Taylors afslutning.

Giacomo Raspadori headede fra kort afstand balance i regnskabet små ti minutter senere, og efter godt en halv time gjorde anfører Giovanni Di Lorenzo ham kunsten efter med en forrygende scoring med hovedet.

Den polske midtbanespiller Piotr Zielinski øgede til 3-1 efter en omstilling lige inden pausen, da Napoli i situationen totalt moste Ajax i duelspillet.

Efter pausen kneb det så gevaldigt med boldomgangen for Ajax. Det udnyttede først Raspadori og siden den livlige georgier Khvicha Kvaratskhelia, hvilket udløste opløsningstilstande på tribunerne i Amsterdam.

En forfærdelig aften for Ajax fik endnu et kapitel, da anfører Dusan Tadic efter 73 minutter mistede besindelsen og fik sit andet gule kort for en arm i hovedet på Napoli-spiller.

Giovanni Simeone lukkede festen med sin scoring til 6-1 mod et modløst Ajax-hold.

Knap så modløse var Rangers FC på Anfield, men skotterne var ligesom Ajax aldrig rigtigt tæt på point.

Trent Alexander-Arnold drejede på fremragende vis et frispark i nettet efter syv minutter, og kort inde i anden halvleg sørgede Mohamed Salah på et straffespark for 2-0-sejren.