Foto: Getty Images
Superliga

Neestrup understreger: Det her er et giga-problem

Jacob Neestrup var meget utilfreds med positioneringen ved Silkeborgs mål.

FC København havde kurs mod et comeback i pokalturneringens kvartfinale lørdag aften. På hjemmebane havde de tabt 0-2 til Silkeborg, men på udebane var det lykkes at hente de to mål.

Men alt det var forgæves, da Anders Klynge derefter reducerede til 2-1, som også blev kampens resultat. Dermed er Silkeborg videre til semifinalen. Netop det mål var FCK-cheftræner Jacob Neestrup selvsagt godt træt af, da han mente, at FCK'erne ikke stod højt nok forud for den friløber, som Klynge fik. Det fortæller han om i et interview på Viaplay.

- Jeg er tilfreds med, at de står langt oppe. Jeg vil faktisk sige, at den første lille fejl sker ved, at vi ikke står højere og tættere på nedfaldsbolden omkring Kusk, siger han og slår fast, at man i 2023 ikke kan have tre forsvarsspillere, der står nede på midterlinjen.

I stedet peger han på, at han gerne vil have både Boilesen og Diks til at stå højere oppe på banen, mens Vavro står rigtigt. 

- Men når Klynge begynder at løbe ved Denis' højre skulder, der bliver Denis jo nødt til at falde, fortæller Neestrup, som slår fast, at det er for dårligt, at der ikke er nogen, der har øje på Silkeborg-spilleren der.

Målet kan ses i videoen i toppen af artiklen. Det er desuden ikke første gang, at det er sket for FCK, at sådan et mål er gået ind.

- Jeg er ligeså chokeret hver gang, jeg ser det her billede, som når jeg ser Jattas friløber i minut 92 i Viborg. Men det er tydeligt for alle, at det er der, problemet er. Det er ikke bare et lille problem. Det er et giga-problem, og lige nu må vi sige, at de billeder, som vi ser, dem har vi lettere ved mod Rakow, Sparta Prag, Manchester United, Galatasaray og Bayern München, fortæller FCK-træneren.

Han peger desuden på, at de ikke har været for overmodige, og at et tophold i 2023 skal kunne forsvare fremad i deres restforsvar.

Den seneste tid har dog ikke været den bedste optakt til mødet med Galatasaray i Champions League. Læs mere om det her.