• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Malte L. Nørgaard

Nu forklarer AaB, hvorfor de solgte Mathias Ross

Foto: Getty Images

Der var tanke bag handlingen, da AaB sendte Mathias Ross til tyrkisk fodbold.

Af Malte L. Nørgaard

Der blev sandsynligvis løftet et øjenbryn eller to hos de nordjyske fodboldfans, da AaB pludselig kunne fortælle, at den unge forsvarsspiller Mathias Ross var på vej til tyrkiske Galatasaray, efter det danske transfervindue var lukket.

For i Tyrkiet måtte der stadig handles. Og det gjorde den store tyrkiske klub, da kastede snoren til Aalborg og trak Mathias Ross med tilbage. 

Efterladt på perronen stod AaB uden mulighed for at købe en erstatning. Samtidig havde nordjyderne kun én kampklar, central forsvarsspiller tilbage til bundkampen mod Lyngby.

Her gik Lars Kramer også i stykker. Og så bestod det centrale forsvar pludselig af Kristoffer Pallesen og Sebastian Otoa.

Kritisk, ville de fleste måske tænke, men klubbens adminstrerende direktør, Thomas Bælum, fortæller, at AaB havde tænkt scenarierne i gennem forinden. Det siger han til Ekstra Bladet.

 - Bestyrelsen handler på de indstillinger, som først og fremmest den sportslige sektor kommer med. Så kommer de til mig, hvor jeg udfordrer den sportslige sektor, herunder sportschef Inge André Olsen, på indstillingen. Er det en god case for klubben? Er det en god case for Mathias? Hvordan er holdets tilstand ved et salg?

- Hvis vi føler, vi kan vinge alle tre af og synes, det er fornuftigt for spiller og klub, så tror vi på, vi kan komme igennem. Sådan er det i denne case, siger han.

Efter salget af Mathias Ross blev først træner Lars Friis fyret i AaB, inden turen kort efter kom til sportschef Inge André Olsen.

Derudover har klubben hentet Yahya Nadrani som erstatning i forsvaret. Den 25-årige forsvarsspiller har fået en kontrakt, der gælder i to år.