Video : Tipsbladet
Superliga

Nu udtaler VB-ejer sig: Jeg vil sagsøge ham

Vejle Boldklubs nuværende ejer, Andrew Zolotko, vil sagsøge Çağdaş Şenyürek.

Eter de seneste dages vilde historier om Vejle Boldklub og et muligt salg til tysk-tyrkeren Çağdaş Şenyürek, har Superliga-klubbben fredag aften meddelt, at klubben ikke sælges. 

Det sker i en pressemeddelelse.

I samme ombæring udtaler Vejle Boldklubs nuværende ejer, Andrew Zolotko, sig.  

Han forklarer, at klubben har modtaget "tre konkrete henvendelser angående et muligt køb af aktiemajoriteten af VB Alliancen A/S" i løbet af efteråret, og at Çağdaş Şenyüreks oplæg var "det mest interessante". Der blev derfor opnået enighed om visse betingelser og en forhåndsaftale. 

- Imidlertid begyndte spørgsmålstegnene at dukke op, da Çağdaş Şenyürek undlod at præsentere den resterende nødvendige dokumentation til de rette instanser, herunder Divisionsforeningen, selvom Çağdaş Şenyürek insisterede på sit udgangspunkt om at ville foretage investeringer i klubben til tiden.

- Kort tid herefter begyndte Çağdaş Şenyürek at udtale sig i mærkelige vendinger og formidle omfattende og ødelæggende løgne i medierne. Lad mig igen minde om, at vi som klub ikke har haft mulighed for offentligt at kommentere på det mulige salg inden den 12. januar 2024, som var aftalens juridiske deadline.

- I dag, den 12. januar 2024, kan vi meddele, at dokumenterne ikke er blevet fremlagt, at Çağdaş Şenyürek ikke har opfyldt sin del af aftalen, at enigheden mellem parterne er brudt sammen, og at hovedaktionærerne i Vejle Boldklub derfor har annulleret handlen, siger Andrew Zolotko.

Fredag har Şenyürek også fremlagt en opsigtsvækkende pressemeddelelse, og blandt andet af den grund vil VB-ejeren nu sagsøge tysk-tyrkeren.  

- Hovedaktionærerne blev meget ubehageligt overraskede over Çağdaş Şenyüreks pressemeddelelse, i særdeleshed over løgnene og påstandende, som Çağdaş Şenyürek fremfører heri, hvormed Çağdaş Şenyürek forsøger at forsvare sine blamerende løgne om Vejle Boldklub, involverede advokater og de danske myndigheder.

- Jeg vil nu sagsøge Çağdaş Şenyürek for bagvaskelse og for hans falske anklager og for at bryde flere forhold i aftalen, siger Zolotko.